Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έξαλλη η ΚΟ ΠΑΣΟΚ με την επιστολή Βενιζέλου προς ΔΝΤ: Έδινε γη και ύδωρ χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

       Τι και αν ο ίδιος ο Στρος Καν απεκάλυψε ότι ο ΓΑΠ συνομιλούσε αρκετούς μήνες πριν την είσοδο του ΔΝΤ την ώρα που διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο!, Ε και;
       Τι και αν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση κατήγγειλαν μαγείρεμα του ελλείμματος για την εσκεμμένη προσφυγή μας στον μηχανισμό στήριξης  και το ΔΝΤ!, ε και;
       Τι και αν καταγγέλλονται μέσα στη βουλή η ανάμιξης της Εθνοσωτήριας οικογένειας του ΓΑΠ στα CDS, την εταιρεία του αδελφού του στη Ελβετία και τις κρατικές επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ της μαμά του! ε και;
       Τι και αν 153 τσόγλανοι, προδότες και ανάλγητοι υπάνθρωπο αγνοούν 10.000.000 πολίτες και ψηφίζουν αντίθετα με την θέληση τους και την κοινή λογική, ανακαλύπτοντας λίγο αργότερα την εξαπάτηση τους από τον ΓΑΠ και τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας! Ε και; Σημασία έχει που πήρε πίσω την λέξη ομερτά ο Τσίπρας και όχι η εξαπάτηση και ο εκβιασμός τους!
Εδώ είναι Ελλάδα ανατολή, είμαστε όλοι αραπάδες !... (Τζίμης Πανούσης) και υπό την προστασία της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου προσθέτω εγώ.
       Ρε δεν πάτε να ευρωγλεντιθείτε.......
Μάκης Αρμενιάκος       
πηγή:defencenet.gr
Έξαλλη η ΚΟ ΠΑΣΟΚ με την επιστολή Βενιζέλου προς ΔΝΤ: Έδινε γη και ύδωρ χωρίς να ρωτήσει κανέναν!


Η δημοσιοποίηση της επιστολής Βενιζέλου προς το ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, εξόργισε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαπίστωσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε γη και ύδωρ, χωρίς να έχει συζητήσει τα μέτρα μαζί τους!


Στην επιστολή, ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαιώνει την Κ. Λαγκάρντ για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων «ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για την προθυμία και την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».
Ο υπουργός ενημερώνει τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις κυβερνητικές συσκέψεις πριν από την 27η Σεπτεμβρίου και δεσμεύεται ότι θα ψηφιστούν ως το τέλος Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012.
Στην επιστολή του ο Ε. Βενιζέλος δεσμεύεται στα πέντε μέτρα, που έχουν αποφασιστεί, δηλαδή στη μείωση του αφορολόγητου από τις 8.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην εφαρμογή εργασιακής εφεδρείας, στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στη ρύθμιση για τις καταπατημένες εκτάσεις. Στα μέτρα όμως που ο υπουργός περιγράφει, δεν υπάρχει και καμιά αναφορά στις κλαδικές συντάξεις.
Αυτομάτως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως εκείνοι οι οποίοι ψήφισαν κακήν κακώς το πολυνομοσχέδιο, αντιλήφθηκαν ότι ο Ε. Βενιζέλος τους εκβίασε με ένα ψευδές δίλημμα, λέγοντας ότι η ψήφος τους θα κρίνει την 6η δόση του δανείου, αλλά και ότι παράλληλα παραπλάνησε και τον πρωθυπουργό, καθώς οι συλλογικές συμβάσεις δεν αποτελούσαν δέσμευση προς το ΔΝΤ!

Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών, ακόμη και πολλοί από αυτούς που τον στήριξαν κατά την αναμέτρησή του με τον Γ. Παπανδρέου για την προεδρία του κόμματος, δήλωναν ότι θα περιμένουν τον αντιπρόεδρο στη «γωνία», εννοώντας το φορολογικό νομοσχέδιο που οσονούπω φτάνει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ