Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Tα "κάστρα" του ΠΑΣΟΚ είπαν "ΟΧΙ" στην κυβέρνηση (video)

πηγή:defencenet.gr
Tα "κάστρα" του ΠΑΣΟΚ είπαν "ΟΧΙ" στην κυβέρνηση
Ένα μεγάλο "ΟΧΙ" είπε στην κυβέρνηση σήμερα ο ελληνικός λαός με ειρηνικές στην πλειοψηφία τους, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργος, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος κλπ, παντού οι Έλληνες πολίτες, πρωτοσταντούντων των πρώην κυβερνητικών οπαδών, αποδοκίμασαν τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές για την εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει την χώρα κια την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Οι κυβερνητικοί ισχυρίζονται ότι ήταν "αριστερές ομάδες" και οπαδοί του Συνασπισμού, αλλά αλίμονο: Ήταν όλοι οι έλληνες ανεξάρτητα και πέρα από κόμματα. Άλλωστε τέτοια λαϊκή μάζα δεν διαθέτει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα άλλα αριστερά κόμματα.


Βέβαια πρωτοστατούσαν οι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που νιώθουν προδομένοι από την κυβέρνησή τους. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια έγιναν στα παραδοσιακά (πρώην) "κάστρα" του ΠΑΣΟΚ: Πάτρα, Ηράκλειο, Πύργο, στην Θεσσαλονίκη, όπου μόλις πέρσι κατήγαγε περίφανη νίκη το ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Μπουτάρη κλπ



Στην Πάτρα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Αγίου Ανδρέου, ένα γκρουπ διαδηλωτών μεταξύ των οποίων στελέχη των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας μαύρες σημαίες φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια κινήθηκαν στην εξέδρα των επισήμων στην οποία δεν είχαν ανέβει ακόμα.



Διαδηλωτές κατέλαβαν το δρόμο, η παρέλαση διαλύεται πριν καν αρχίσει και αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση χωρίς να μπορούν.

Τα συνθήματα που ακούγονται είναι ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1973. Μάλιστα έκαψαν στη μέση του δρόμου και μια γερμανική σημαία.

Μεγάλα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.
Αμέσως μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν ξεκινήσουν την παρέλαση τους τα Σώματα Ασφάλειας πάνω από 500 άτομα προερχόμενοι από των χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς διέκοψαν την παρέλαση και κρατώντας πανό κατευθύνθηκαν μπροστά από τους επισήμους αρχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα.



Τα πνεύματα οξύνθηκαν και υπήρχαν αρκετές αψιμαχίες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Ο μητροπολίτης κύριος Γερμανός αποχώρησε από την παρέλαση με το που ξεκίνησαν τα επεισόδια ενώ οι υπόλοιποι επίσημοι παρέμειναν στο χώρο παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του κόσμου. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό μέχρι και πάνω στην εξέδρα των επισήμων

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Ρόδο από ομάδες πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και απλών πολιτών επιτέθηκαν με υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που βρίσκονατν στην εξέδρα των επισήμων.



Παρουσία μόνο πολιτών και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου  στο Ηράκλειο

Ειδικότερα κι έπειτα από έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες σε βάρος των βουλευτών Ηρακλείου, , κκ Μ. Στρατάκη, Μ. Κεφαλογιάννη και Μ. Σκραφνακη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, ενώ στις εξέδρες των επισήμων έμειναν μόνο πολίτες.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ