Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μίκα Ιατρίδη. ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ για την παρενόχλησης του ελληνικού επιβατηγού πλοίου Kalymnos Dolphin από τουρκική ακταιωρό

pressoffice@iatridi.gr

Το περιστατικό της παρενόχλησης του ελληνικού επιβατηγού πλοίου Kalymnos Dolphin από τουρκική ακταιωρό, ένα μίλι πριν το λιμάνι του Μαστιχαρίου στην Κω, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.
Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι, τελικά, το αποτέλεσμα της πολιτικής «καλής γειτονίας» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι οι συνεχείς παρενοχλήσεις και παρουσίες σκαφών του τουρκικού λιμενικού και πολεμικού ναυτικού στα Δωδεκάνησα και ζητά να πληροφορηθεί αν το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στη νέα αυτή πρόκληση και αν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη θα λάβουν μέτρα για να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών νησιωτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:       Εξωτερικών
                                                Εθνικής Άμυνας
                                                Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό μεταξύ Κω και Καλύμνου».
Στα πλαίσια της πολιτικής «καλής γειτονίας» που εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση Παπανδρέου, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σε ελληνικά χωρικά ύδατα ελληνικό επιβατικό πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος - Μαστιχάρι Κω.
Στο ελληνικό πλοίο επέβαιναν 87 επιβάτες, μεταξύ αυτών και τουρίστες, ενώ η παρενόχληση έγινε ένα μίλι έξω από το λιμάνι του Μαστιχαρίου. 


 Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τουρκικό σκάφος του λιμενικού, αγνοώντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Συγκρούσεων (ΔΚΑΣ) έκανε ελιγμούς εμβολισμού, περνώντας, τελικά, περίπου τριάντα μέτρα από την πλώρη του ελληνικού επιβατηγού πλοίου.
Επειδή οι παρενοχλήσεις των ελληνικών σκαφών από τουρκικά πλοία συνεχίζονται. Επειδή οι ακρίτες νησιώτες βλέπουν συνέχεια τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού και πολεμικού ναυτικού έξω από τα λιμάνια των νησιών τους (όπως συνέβη πρόσφατα και στο Αγαθονήσι). Επειδή το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τείνει να εκλείψει. Επειδή οι προκλητικές κινήσεις από τη γειτονική χώρα συνεχίζονται.
Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
1.    Υπήρξε αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών και αν ναι, ποια;
2.    Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε οι ακρίτες νησιώτες να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) ΙατρίδηΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ