Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χιλιάδες διαδικτυακές υπογραφές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

       Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από τότε, το ΧΡΕΟΣ της Γερμανίας έμεινε ανεξόφλητο.
       Ένα χρέος, πρώτα από όλα τιμής, ηθικής αποκατάστασης και δικαίωσης.
       Η αναγνώριση των εγκλημάτων πολέμου δεν είναι μια θεωρητική υπόθεση.
       Ο εφιάλτης εκατομμυρίων Ελλήνων και ο μαρτυρικός θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων, είτε από θηριωδίες των Γερμανών είτε από την ασιτία και τα βασανιστήρια που επέβαλαν, απαιτούν την αποζημίωση ως αναγνώριση των εγκλημάτων τους και της ηρωικής στάσης των θυμάτων τους, απέναντι στη βία, την κατοχή και το φασισμό.
       Η αποζημίωση, θα αποκαταστήσει το σεβασμό προς την μικρή (οικονομία) Ελλάδα από όλους τους εταίρους, για την τεράστια προσφορά της στο θυσιαστήριο της ελευθερίας, και θα "ταπεινώσει" τους Γερμανούς που τίποτε δυστυχώς δεν φαίνεται να έμαθαν από το κακό παρελθόν τους.
       Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει το link της Ιστοσελίδας όπου μπορείτε να υπογράψετε και εσείς για την απαίτηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.
       Εξάλλου είναι και ο βασικός λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση, αφού θεωρώ ηθικό χρέος  κάθε ανθρώπου, όπου και αν βρίσκεται, απ΄ όπου και αν είναι, όχι μόνο να υπογράψει, αλλά να ενημερώσει και να παροτρύνει τους φίλους του και όσους άλλους μπορεί, να κάνουν το ίδιο.
       Οι πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης έχουν την ανάγκη στήριξης  όλων μας.
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:defencenet.gr
Χιλιάδες διαδικτυακές υπογραφές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Image
Ιδιαίτερα θερμή είναι η ανταπόκριση που γνωρίζει η σύμβαση για την επιστροφή των χρημάτων αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα, καθώς την έχουν υπογράψει -διαδικτυακά- πάνω από 72.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα.
[Το defencenet.gr έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ιστορικό αυτής της σοβαρής υπόθεσης, ενώ το περιοδικό "Πόλεμος & Ιστορία" στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2011 δημοσίευσε σχετικό αφιέρωμα με τίτλο "Μας χρωστάνε 10 Μνημόνια και 558.000 νεκρούς!"]. 



Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.


Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, ότι «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».


Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισ. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της ελληνικής απαίτησης 14 δισ. δολαρίων.
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. Βεβαίως, 21 χρόνια μετά, η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αυτά που οφείλει.
Image
Μπορείτε και εσείς να υπογράψετε εδώ: http://www.greece.org/blogs/wwii
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ