Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

12,5 μπροστά η ΝΔ δίνει η VPRC: «Κατάρρευση» Παπαδήμου, χωρίς αυτοδυναμία, ενισχυμένη η Αριστερά

πηγή:tvxs.gr
VPRC: «Κατάρρευση» Παπαδήμου, χωρίς αυτοδυναμία, ενισχυμένη η Αριστερά
Χωρίς να υπάρχει τάση για αυτοδυναμία προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ κατά 12,5 μονάδες σε δημοσκόπηση της VPRC για τα«Επίκαιρα». Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα ποσοστά της Αριστεράς, με το ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 11% και το ΚΚΕ 13%. Παράλληλα, το 40% των πολιτών δηλώνει ότι

δεν εμπιστεύεται καθόλου την κυβέρνηση Παπαδήμου, το 25% λίγο, ενώ το 78% πιστεύει ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Το 43% είναι εναντίον της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης ενώ το 40% να θέλει να συνεχιστεί και μετά το Φεβρουάριο. Το 17% δεν εκφράζει άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Στο κόμμα με την καλύτερη πολιτική στάση στη χώρα προηγείται ο «κανένας» με 57,8%, γεγονός που δείχνει την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στα κόμματα και τους πολιτικούς φορείς. Πάντως υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών, 55%, που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές όταν αυτές γίνουν.


Εκτίμηση εκλογικής επιρροής


Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, η ΝΔ παίρνει 30,5%, το ΠΑΣΟΚ 18%, το ΚΚΕ13%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,5%, ο ΛΑΟΣ 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%.


Ραγδαία πτώση της δημοτικότητας Παπαδήμου


Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ την εμπιστεύεται μόλις το 26%. Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση Παπαδήμου τύγχανε αποδοχής του 48% των ερωτηθέντων.

>Στην προτίμηση των πολιτικών προσώπων προηγούνται ο Γιάννης Δημαράς και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ