Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων

      Δικαστικών γελοιοτήτων συνέχεια. Με ένα δελτίο τύπου πιο γελοίο από την απόφαση του απαντούν οι δικαστικοί για την υπόθεση Εφραίμ.
       Βλέπετε μια απόφαση από μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει τόσο θόρυβο και αναταραχή αλλά και εδώ είναι όλη η ουσία, με αυτήν την απόφαση γελοιοποιήθηκαν για το σύνολο των υποθέσεων που πέρασαν στο ντούκου!
       Η σύγκριση με τα μέχρι τώρα διαπραχθέντα από τους "ανεξάρτητους" δικαστές  είναι που προκαλεί και εξοργίζει.
       Πότε ξανα έβγαλαν δελτίο τύπου για να δικαιολογηθούν από την κατακραυγή του κόσμου;
       Φαίνεται ότι μετά τους πολιτικούς έχουν χάσει νόημα οι λέξεις και για τους δικαστές! Λέξεις όπως  ανεξαρτησία και δικαιοσύνη έχουν τόσο κύρος όσο το "λεφτά υπάρχουν", δημοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα κτλ όταν τα λέει ο giorgos και η παρέα του!
      Ποιος είναι ο Γιώργος; Δύο είναι η Γιώργηδες που συναγωνίζονται στη διάσωση της χώρας με στρατηγικές αλλαγές (κωλοτούμπες) με την βαρύτατη ευθύνη για την εφαρμογή του μνημονίου σε συνεργασία με τη τρόικα. Διαλέχτε όποιον θέλετε...
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:olympia.gr
Πλήρης δικαίωση του blog, η πανικόβλητη ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων
Ο διασυρμός στην συνείδηση των Ελλήνων, της δικαιωσύνης μετά την απόφαση για τον Εφραίμ δείχνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Δεν ξέρω αν είναι αθώος ή ένοχος, δεν είναι αυτό το θέμα, αν είναι ένοχος όταν δικαστεί ας πάει φυλακή, σκασίλα μου, εγώ πάλι 800 € θα παίρνω…
Αυτή η “περίεργη” “ευαισθησία” να αποδίδεται η δικαιωσύνη, μόνο σε ο,τι δεν είναι ΠαΣοΚ, Εργολάβος ή Ζημενς…. Γιατί τέτοιος πανικός κι ανακοινώσεις αφού είναι Δίκαιη η προφυλάκιση; Καθαρός Ουρανός…..






Δελτίο τύπου για Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών
27/12/2011
             ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.grΑθήνα, 27-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τα σχόλια και τις επικρίσεις που έγιναν, για τη διαταχθείσα προσωρινή κράτηση του ηγουμένου της Μονής 



Βατοπεδίου , παρατηρούμε τα ακόλουθα :
Είναι πρωτοφανές , παράγοντες ξένης Χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης , αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες Χώρες η διάκριση  των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει   το Κράτος Δικαίου .
Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της Χώρας  μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης .
Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης .
Ζητούν , όμως , απ΄ όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα , να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές , αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας  .
Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ ,αλλά πάντοτε  σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου .  Αρμόδια δε  να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα , τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο , που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους  Δικαστές ( Εφέτες ) , εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης .
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ