Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σηνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ

Σηνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ
pressoffice@iatridi.gr

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Ρόδου, τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου κ. Κουκούλη και μελών του Δ.Σ. με τη βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη.
Οι εκπρόσωποι του  εμπορικού κόσμου, εκφράζοντας έντονα την απόγνωση τους,  δήλωσαν ότι το επάγγελμα τους αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα, αφού με τα δυσβάσταχτα μέτρα και το σκληρό φορολογικό καθεστώς, ούτε τα βασικά έξοδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπισθούν.
Έντονη ήταν η ανησυχία, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για άλλη μια φορά, η κ. Ιατρίδη δεσμεύτηκε για την αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος, τονίζοντας ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα και για όλους τους νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ.

Αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, όπου οι έμποροι διευκρίνισαν ότι, λόγω υπερβολικά αυξημένου κόστους στη μεταφορά εμπορευμάτων οι τιμές είναι αυξημένες και μη ανταγωνιστικές, η βουλευτής τόνισε ότι θα μπορούσε να ήταν  δυνατή η διευθέτηση του θέματος, μόνον με την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Πληροφόρησε επίσης του εμπόρους, ότι η απάντηση σε σχετική ερώτησή της, ήταν ότι το κόστος εφαρμογής του μέτρου,  ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ το χρόνο. Παρόλο που αυτό ήταν ένα από τα θέματα που το ΠΑΣΟΚ έκανε προεκλογική σημαία, στη συνέχεια το αγνόησε  συστηματικά. Από την άλλη πλευρά, η φορολογική πολιτική που εφάρμοσε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδυναμώσει τον εμπορικό κόσμο.
Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα των μισθώσεων σε καταστήματα της Μεσαιωνικής Πόλης. Αναφέρθηκαν μάλιστα στη σχετική ερώτηση της Βουλευτού, η οποία τους υποσχέθηκε επαναφορά και επανεξέταση του ζητήματος.
Σημαντικό θέμα προβληματισμού, ήταν και αυτό της αποψίλωσης  των κεντρικών υπηρεσιών από τη Ρόδο και της μεταφοράς τους στη Σύρο, γεγονός το οποίο έχει δυσαρεστήσει τους πολίτες. Η Βουλευτής δήλωσε ότι θα πρέπει να επανατεθεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και να αντιμετωπίζεται η Δωδεκάνησος ως ξεχωριστή Περιφέρεια.  Ανέφερε μάλιστα και τις δικές της παρεμβάσεις επί του θέματος προς τον τότε αρμόδιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούση.
Το ζήτημα του Νοσοκομείου, του εργοστασίου της ΔΕΗ, της ολοκλήρωσης της Ρόδου - Λίνδου τόνισαν επίσης οι έμποροι. Επανερχόμενοι στα οικονομικά των επιχειρήσεων, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την ανύπαρκτη πλέον χρηματοδότηση εκ μέρους των Τραπεζών, με αποτέλεσμα, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 43% στις διαμαρτυρόμενες  επιταγές. Επί πλέον, η καταναλωτική μετανάστευση ντόπιων προς γειτονικές χώρες, αποτελεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την οικονομία.
Η κ. Ιατρίδη συνηγόρησε στις δηλώσεις, τόνισε δε επιπρόσθετα, ότι το πρόσφατο χαράτσι του κ. Βενιζέλου επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Τέλος, η Βουλευτής, ξεναγήθηκε στα νέα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, που δημιουργήθηκαν στα τέλη της θητείας του προηγούμενου Προέδρου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη. Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, η ίδια, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και ευχήθηκε το 2012 να είναι δημιουργική και προσοδοφόρα χρονιά, για τους εμπόρους της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ