Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

       "Ομορφιές" για την όμορφη Θεσσαλονίκη μας!
Μ.Α.
πηγή:elzoni.gr
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΛΕΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15/12/2011

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στην παρουσίαση του βιβλίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΟ», την έκδοση του οποίου έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων Αθηνών, με επικεφαλής την αεικίνητη δικηγόρο Εριέττα Χαμηλοθώρη, που είχε και το γενικό πρόσταγμα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και συμπληρώνει ένα κενό στο χώρο, προκαλώντας το ενδιαφέρον σε όσους αγαπούν τη Θεσσαλονίκη. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει ως ένα είδος «ανθολόγιου» ό,τι ωραιότερο έχει γραφεί ποτέ για την Θεσσαλονίκη και από τους πιο καταξιωμένους δασκάλους της πέννας σε έμμετρο και πεζό λόγο. 


Το βιβλίο παρουσίασαν στο Μουσείο Μπενάκη οι Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α.- Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων- Ιστορικός και ο ίδιος ο δημιουργός του βιβλίου, Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Δρ. Γιάννης Χολέβας. 

Ποιήματα των Κωστή Παλαμά και Χρυσάνθης Ζιτσαία απήγγειλε η Δημοσιογράφος, Εκδότρια & Διευθύντρια της ιστορικής Εφημερίδας Ηπειρωτικό Βήμα, κ. Λέλα Γκογκώνη. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και της εκκλησίας, καθηγητές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου. 

Το Υμνολόγιο της Νύφης του Θερμαϊκού διατίθεται από τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ