Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Βασίλη Μανέττα


ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τα “ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ” στον πρώην Δήμο Αφάντου συνεχίζονται.
 Στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου, παρουσιάστηκε  “ΣΧΕΔΙΟ” εξαφάνισης των 920.000 € χρήματα που είχαν μείνει από την περίφημη πώληση των ακινήτου στην περιοχή Κολυμπίων από τον πρώην Δήμο Αφάντου, με σκοπό την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Υπογραμμίζω, αυτός ήταν ο βασικός σκοπός της πώλησης και το βασικό επιχείρημα του τότε Δημάρχου Σάββα Διακοσταματίου.
Το σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση έργων που είναι ήδη εγγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του ενιαίου Δήμου Ρόδου, ο οποίος θα έπρεπε ΗΔΗ να είχε εκτελέσει. Δηλαδή η Δημοτική Κοινότητα Αφάντου θα αυτοχρηματοδοτήσει τα   έργα που είχε προγραμματίσει να εκτελέσει ο ενιαίος Δήμος Ρόδου. Δηλαδή τα χρήματα  που είχαν ειδικό σκοπό, ουσιαστικά πέφτουν στη τρύπα του χρέους του ενιαίου Δήμου, αλλά, με “ΤΡΟΠΟ”. Και όλα αυτά γιατί ο κ. Διακοσταματίου δεν “φρόντισε”  να εντάξει αυτό το ποσό σε ειδικό λογαριασμό. Και όχι μόνο αυτό, αντί να εξασφαλίσει πρώτα την υλοποίηση του έργου, φρόντισε πρώτα να εξοφληθούν πιστωτές του τότε Δήμου. Βλέπετε είχε φροντίσει τα χρήματα να εκταμιευτούν κατά την προεκλογική περίοδο.  Έτσι λειτούργησε ο κ. Διακοσταματίου κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος Αφάντου, με αυτή την υπευθυνότητα διαχειρίστηκε τα συμφέροντα των συμπολιτών του, αυτό είναι το τεράστιο έργο του. Και βέβαια και οι Αφαντενοί αναγνωρίζουν το “ΕΡΓΟ” του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αφού του έδωσαν τετρακόσιους και κάτι ψήφους έναντι χιλίων οκτακοσίων σε πρωτοεμφανιζόμενο στα κοινά Αφαντενό υποψήφιο.
Στη μεθοδευμένη αυτή απόφαση όμως περιλαμβάνονται και δύο νέα έργα, η συντήρηση δημοτικών οδών ΚΑΙ 99.900 € για κατασκευή πεζοδρομίου από το ξεν/χειο “ΛΕΒΑΝΤΕ” έως το ξεν/χειο “ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ”… Θέλω εδώ να σας θυμίσω προηγούμενη καταγγελία μου, που αφορούσε τον κ. Διακοσταματίου, ο οποίος εμπαίζοντας το τοπικό συμβούλιο, παραχώρησε ουσιαστικά, την αποκλειστική χρήση της παραλίας που εφάπτεται στο ξεν/χειο “ΛΕΒΑΝΤΕ”. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, υποστήριζε στο τοπικό συμβούλιο, ότι είχε καταθέσει στη ΚΕΔ αίτημα για τη δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, η οποία θα περνούσε από τη παραλιακή πλευρά του πιο πάνω ξεν/χειου. Η απάντηση όμως της ΚΕΔ ήρθε να αποκαλύψει ένα ακόμα ψέμα του κ. Διακοσταματίου, ένα ακόμα “τεράστιο” έργο. ΤΩΡΑ η “εξυπηρέτηση”  ολοκληρώνεται.
Δυστυχώς η “ΣΠΕΙΡΑ” μεγάλωσε και άλλες συνειδήσεις ε ξ ε γ ο ρ ά σ τ η κ α ν. Βλέπετε “τα λεφτά είναι πολλά”, περισσότερα από μισό εκατομμύριο είναι οι ασφαλτοστρώσεις που προβλέπονται στη ξεδιάντροπη αυτή απόφαση. Κάποιοι πάλι θέλουν να μας πείσουν ότι δηλώνουν “κάτι” , απέχοντας από τις κρίσιμες αποφάσεις. Παλιό το κόλπο κύριοι, από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου και εσείς είστε συμμέτοχοι στις ασχήμιες κατά των συμφερόντων των Αφαντενών, που σας θυμίζω σας τίμησαν με την ψήφο τους και σας εμπιστεύτηκαν για να διαχειρίζεστε  τα συμφέροντα τους.
Κύριοι σας καλώ έστω και τώρα να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, μιας και τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτήν, από την μια πρέπει να υλοποιηθούν από τον Καλλικρατικό Δήμο, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο και από την άλλη εξυπηρετούν μόνο προσωπικά συμφέρονταν κάποιων επιτήδειων.  Εξασφαλίσετε αυτά τα χρήματα για αυτό που είχαν ταχθεί, αφήστε τις δικαιολογίες περί μείωσης των ΚΑΠ και δουλέψτε πραγματικά για την υλοποίηση του αρχικού σκοπού.
Κύριοι σας καλώ να μην αφήσετε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Αφαντενών για τους νέους ανθρώπους που επέλεξαν για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του τόπου τους, να διαψευστούν. ΜΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ.  
Εγώ με μόνο κριτήριο το συμφέρον του τόπου μου και από το θεσμικό ρόλο που μου έδωσαν οι Αφαντενοί θα συνεχίσω να καταγγέλλω ότι κατά την κρίση μου εναντιώνεται σε αυτό.

Με εκτίμηση
Βασίλειος Μανέττας
Τοπικός Σύμβουλος Αφάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ