Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μαχαιρίδης, ο Φούχτελ και οι ΕΟΖ πάνε πακέτο.....


       Ήθελα να ήξερα με ποιες ιδεολογικές αρχές ενεργεί ο κ Μαχαιρίδης στο θέμα της δημιουργίας ΕΟΖ στην περιφέρειά μας, αυτές του Σοσιαλισμού που πρεσβεύει το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που τόσο χρόνια τον περιθάλπει με στοργή και αγάπη και που ο ίδιος πιστά υπηρετεί; Ή μήπως την σωτηρία της πατρίδας δια της τυφλής υπακοής στους απεσταλμένους το Δ Ράιχ όπως είναι ο Φούχτελ;
       Αν ήταν τόσο σημαντικές για την ανάπτυξη οι ΕΟΖ γιατί δεν τις έκαναν από την αρχή του μνημονίου; Μήπως για να γίνουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε ΌΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ επιπέδου ΕΟΖ και μετά να γίνουν οι ΕΟΖ επιπέδου σκλαβοπάζαρου;
       Τι θα γίνει αν εγκατασταθούν τέτοιες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές των επιχειρήσεων εκτός ΕΟΖ; Θα κλείσουν ΟΛΕΣ ή θα εγκατασταθούν ΟΛΕΣ μέσα σε ΕΟΖ; και τι θα εισπράττει σε φόρους το κράτος μετά; Από πού θα βρει έσοδα όταν θα έχει ξεπουλήσει και όλες τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις; Από τους φόρους στους εξαθλιωμένους εργαζόμενους των 100-150 Ευρώ για να υπάρχει ένα βιώσιμο κράτος όπως λένε ότι θέλουν με αυτές τις πρακτικές να γίνουμε;
       Και γιατί ένας περιφερειάρχης, αντί να βγει  να μας πείσει με τα επιχειρήματά του δεχόμενος τον αντίλογο σε ένα δημόσιο διάλογο ενεργεί ως λαμόγιο με μεθοδεύσεις να «περάσει» αιφνιδιαστικά τέτοιες αποφάσεις;
       Σε ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό νησί όπως η Ρόδος τι θα προσέφερε η δημιουργία ΕΟΖ κ Μαχαιρίδη; Αθέμιτο ανταγωνισμό και περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων για τους ντόπιους εργαζόμενους, μείωση φόρων για το κράτος και υπερκέρδη για τους ξένους νταβατζήδες που υπηρετείτε; Η με λίγα λόγια τα οφέλη από την τουριστική εκμετάλλευση των νησιών μας στους φιλαράκους του Φούχτελ και τους ομοίους του.
       Δεν κοιτάς να πιέσεις και να ξεσηκωθείς για τους μειωμένους συντελεστές φπα στα νησιά μας που κινδυνεύουν και είναι δίκαιο μέτρο για ΌΛΟΥΣ μας, από το να εξυπηρετείς αλλότριους σκοπούς από αυτούς που σου εμπιστευτήκαμε και που αρμόζει στην θέση που εμείς σου αναθέσαμε; Άντε επιτέλους! Λίγο τσίπα και φιλότιμο γιατί μπορεί τα γιαούρτια λόγω κόστους να μας τελειώσανε, αλλά με λίγη καλή θέληση όλο και κάτι θα βρεθεί να τα αντικαταστήσει!
Υ/Γ Και μόνο για την Ρένα Παυλάκη – Διακίδη που υπογράφει την ανάρτηση που ακολουθεί, είναι πολύ κρίμα που το TV KOSMOS δεν είναι Εθνικής εμβέλειας κανάλι! Πολύ κρίμα!
 Μάκης Αρμενιάκος      

πηγή:tvkosmos.gr
Συμπτώσεις...
Συμπτώσεις...
Όπου πάει ο Φούχτελ οι ΕΟΖ μπαίνουν στις προτάσεις των περιφερειαρκών αρχόντων! Χαρακτηριστική φωτογραφία όπου ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Φούχτελ απολαμβάνει την "φιλοξενία" του εκπροσώπου του λαού της περιφέρειας μας που στέκεται σούζα! (Σημ. το σχόλιο στη λεζάντα της φωτογραφίας είναι δικό μου. Μάκης Αρμενιάκος)
Μια εβδομάδα κλείνει σήμερα από το περασμένο Σάββατο, όπου παρά τρίχα – στην κυριολεξία – γλυτώσαμε από την προσπάθεια του Γιάννη Μαχαιρίδη να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη δημιουργία ΕΟΖ στη Ρόδο και τη Σύρο. Στη συνέχεια είδαμε να εξελίσσεται μια επιχείρηση

υποβάθμισης του θέματος από πλευράς Περιφερειάρχη – αντιπεριφερειάρχη, παράλληλα με την προσπάθεια να εμφανιστεί ως αθώα επίθεση “φιλίας και συνεργασίας” η επίσκεψη Φούχτελ στη Ρόδο, αρμόδιου για τον καθορισμό των ΕΟΖ σε κάθε περιοχή από όπου πέρασε, με σοβαρότερη από όλες τις επισκέψεις του αυτή στη Θράκη, όπου εμπλέκεται και ο τουρκικός παράγων, με πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόξενο.
Αν η αρχή γίνει στην Θράκη, τότε μπαίνει ο σπόρος του ιδιότυπου καθεστώτος.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ.Σουλτς είναι σοκαριστικά ειλικρινής και γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και πως θα ηχήσουν αυτά που λέει για τις ΕΟΖ, στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών, αφού σπεύδει να "διευκρινίσει": "Μην νομίσετε ότι πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής. Είναι εργαλείο βοήθειας"!

Δηλαδή γνωρίζει ότι αυτό που ζητά στην πραγματικότητα συνιστά ξένη κατοχή επί ελληνικού εδάφους, αλλά αυτός προτιμά να την βαπτίσει "Εργαλείο βοήθειας". Για εργαλεία βοήθειας και τεχνογνωσία μίλησε στη Ρόδο και ο Φούχτελ.

Στην περίπτωση της Θράκης, ρόλο διαδραμάτισε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως επιχειρήθηκε πριν από μια εβδομάδα να γίνει και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ στις 23 Ιουνίου: “Ωριμότητα σε επίπεδο μελετών, αλλά και «γόνιμο έδαφος» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συνδρομή του αρμόδιου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, καταγράφει η προσπάθεια για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ήδη, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε μελέτη, την οποία εκπόνησε ιδιωτική εταιρεία, όπου καταγράφονται όλα τα πιθανά σενάρια ανάπτυξης ΕΟΖ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και περιγράφονται τα πιθανά κίνητρα, τα οποία μπορούν να δοθούν στις υπό εγκατάσταση επιχειρήσεις, αλλά και οι προϋποθέσεις επένδυσης στη Ζώνη. Η μελέτη για τη δημιουργία ΕΟΖ λαμβάνει υπόψη της και την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τις ΒΙ.ΠΕ της περιοχής”.

Τα ΜΜΕ της Μεκαδονίας και της Θράκης μιλούσαν την ίδια περίοδο για μια “σειρά συμπτώσεων  στη… μακρινή μας Θράκη. Από τη μία, η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ (υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας), με αρμοδιότητα την εκτέλεση του μεγαλεπήβολου σχεδίου των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.  Από την άλλη, οι ημερίδες και τα φόρα που διοργανώνονται αυτόν τον καιρό στην Αλεξανδρούπολη (και αλλαχού), με σκοπό την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της χειμαζόμενης αυτής περιφέρειας με αιχμή την ΕΟΖ της Θράκης.


Δίνουν δε το χαρακτηρισμό του “πρόθυμου” στον Γενικό Γραμματέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιαννακίδη, εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον κ. Φούχτελ για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων.


Συμπτώσεις...


Ρένα Παυλάκη - Διακίδη

πηγή: tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ