Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ! ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ



       Η κατά την επικρατούσα άποψη (και δική μου εκτίμηση που αγγίζει τα όρια βεβαιότητας) από ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ που εκδηλώθηκε 12:15 – 12:20 στην περιοχή ΚΟΥΛΟΥΚΙ στο Λακκί της Λέρου απείλησε μιας εκπληκτικής ομορφιάς καταπράσινη περιοχή (ευκάλυπτοι – πεύκα) με ολική καταστροφή.
       Η φωτιά που έγινε σχεδόν αμέσως αντιληπτή από κατοίκους είχε εξ αρχής αφύσικα μεγάλη εστία πολύ κοντά στο δρόμο πριν το κέντρο «ΚΟΥΛΟΥΚΙ» , που καθιστά την άποψη ότι προήλθε από τσιγάρο διερχόμενου αυτοκινήτου να μην ευσταθεί, έλαβε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις καθώς ολόκληρα πεύκα παραδόθηκαν στις φλόγες.


       Ευτυχώς η έγκαιρη κινητοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, της Πυροσβεστικής του Πολεμικού Ναυτικού και πολλών εθελοντών κατοίκων, την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων μέσων και τον συντονισμό από τον Διοικητή της ΥΝΤΕΛ κ Ανδρέου σε συνεργασία και με άλλους φορείς (Η αστυνομία με περιπολικό που έφθασε στην περιοχή, απέκλεισε τον δρόμο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα ΠΡΙΝ δημιουργηθεί χάος που θα δυσχέραινε την διέλευση των βυτιοφόρων του Δήμου, του ΠΝ, του Στρατού και των ιδιωτών που κατέφθασαν στην περιοχή)
       Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως (μοιάζει εάν δεν είναι, με ΘΑΥΜΑ) κατάφεραν όσοι πήραν μέρος στην κατάσβεση να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μια τέτοιων διαστάσεων φωτιά σε σχεδόν μόλις μια ώρα μετά τον εντοπισμό της.
       Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Η προσωπική μου εντύπωση σε σχέση με το παρελθόν (που καίγονταν θάμνοι ανεξέλεγκτα επί ώρες και ζητούσαμε τη βοήθεια αεροπλάνων !) είναι ότι όχι απλώς κάτι έχει αλλάξει, αλλά η πυρόσβεση στην Λέρο έχει πάει πολλά βήματα εμπρός.
       Θα ακολουθήσει ανάρτηση με το video από τα πλάνα στο σημείο της φωτιάς.
Μάκης Αρμεενιάκος        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ