Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μέγα πλήθος & μέγα πάθος στην συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από τα Ίμια

πηγή:
defencenet.gr

Μέγα πλήθος & μέγα πάθος στην συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από τα Ίμια

       Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρηγίλλης (Λέσχη Αξιωματικών) η συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από την θλιβερή νύχτα των Ιμίων.
Η συγκέντρωση ήταν  μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και το πλήθος ξεπέρασε τους 10.000 πολίτες και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις μεγάλες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

       Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου  μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, στη συμβολή Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, όπου έλαβαν χώρα ομιλίες διαφόρων στελεχών εθνικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του γενικού γραμματέα της "Χρυσής Αυγής" και δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου όπως και εκδηλώσεις τιμής για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς της κρίσης των Ιμίων.
      Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε και στην πλατεία Κλαυθμώνος επικράτησε ένταση, όταν μεμονωμένα άτομα θέλησαν να προσεγγίσουν τα Προπύλαια, όπου βρίσκονταν εκεί Αφγανοί μετανάστες οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση πολιτικού ασύλου, αλλά και περίπου άλλα 100 άτομα.
      Τόσο όμως η ισχυρή αστυνομική παρουσία όσο και οι εκκλήσεις της οργανωτικής ομάδας των εθνικών ενώσεων που διοργάνωσαν την πορεία για αποφυγή απάντησης στις προκλήσεις απέτρεψε το ενδεχόμενο οι συγκεντρωμένοι στα δύο σημεία να έρθουν σε επαφή και περιορίστηκαν σε φραστικές αντεγκλήσεις.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ