Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε η δίκη Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου

πηγή:redplanet.gr
Ξεκίνησε επιτέλους την Παρασκευή (21/1) η εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου ατυχήματος των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη! Μετά από επτά αναβολές ή καλύτερα έξι
αναβολές και μια διακοπή ξεκίνησε την Παρασκευή (21/1) η εκδίκασης της
υπόθεσης του τροχαίου ατυχήματος των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου
παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα κρατήσει μέρες, καθώς θα εξεταστούν 17 μάρτυρες και βέβαια οι 12 κατηγορούμενοι. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και επτά γιατροί του ΙΚΑ.

Οι δύο Ολυμπιονίκες δεν ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, καθώς εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Οι εκπρόσωποι τους ζήτησαν να μην τεθούν υπόψη του δικαστηρίου  οι καταθέσεις που είχαν δώσει τον Αύγουστο του 2004.

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβάστης.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας στίβου περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στο ΚΑΤ, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση των δύο αθλητών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Κεντέρης βρισκόταν πάνω σε φορείο και η Θάνου σε κατάσταση σοκ.

Πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ και αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου του ζήτησε να μεσολαβήσει για να αποσυρθούν οι δύο αθλητές από τους αγώνες.

"Πείστε πάση θυσία τους αθλητές να παραιτηθούν για το καλό όλων", ήταν η πρόταση που χρησιμοποίησε ο κ.Νικολάου σύμφωνα με τον κ.Σεβαστή. Αυτή η συζήτηση πρέπει να έγινε 2-3 μέρες μετά το τροχαίο.

Οι δικηγόροι εξέτασαν και τον διευθυντή αντιντόπινγκ του ολυμπιακού χωριού, Παναγιώτη Βαλασιάδη. Ο κ.Βαλασιάδης που θα συνεχίσει την κατάθεση του την Τρίτη (25/1) κατέθεσε ότι αναζήτησε τους αθλητές στις 18.15, δεν τους βρήκε και το χαρτί υπέγραψε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης.

Μία ώρα αργότερα ο κ.Παπαδογιαννάκης ενημέρωσε τον κ.Βαλασιάδη ότι δεν είχαν βρεθεί οι δύο αθλητές με τον κ.Βαλασιάδη να αποκρίνεται "για μένα η υπόθεση έχει κλείσει. Οι αθλητές έχουν κάνει non show".



 
Σημειώνουμε ότι αυτό θα ήταν το τρίτο μετά τη Μαδρίτη και το Σικάγο. Άρα θα τιμωρούνταν με αποκλεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ