Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ συνέχεια


       Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου είμαι υποχρεωμένος για την πληρέστερη κάλυψη του θέματος να αναδημοσιεύσω δύο αναρτήσεις, μία με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και μία με την απάντηση που έδωσε σε αυτές
Μάκης Αρμενιάκος 
πηγή:defencenet.gr
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις για τους Εβραίους και τον Σιωνισμό που έκανε πρόσφατα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε τηλεοπτικό σταθμό
       "Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο", καθώς προσβάλλουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας και την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας πως "πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα".
       Τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ καταδίκασε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
       «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
       Ανάλογες δηλώσεις αποδοκιμασίας είχαμε και από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ και από ελληνοαμερικανικά σωματεία.


πηή:trelokouneli.gr

Ξαναχτύπησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς

       "Ξαναχτύπησε" ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για τους Εβραίους που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, επανήλθε εκ νέου στο θέμα με άρθρο του σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα.
       Δικαιολογώντας τα λεγόμενά του, ο Μητροπολίτης, τόνισε: «Μετέφερα απλώς τον αληθή μαρτυρικό λόγο των χιλιάδων αντισιωνιστών Εβραίων συνανθρώπων μας οι οποίοι δεκαετίες τώρα μάχονται την Σιωνιστική εκτροπή από τον αληθή Ιουδαϊσμόν, καταδεικνύοντες ότι η θεολογία των Σιωνιστών ηγετών με την σφοδρά επιθυμία τους για την πραγμάτωσι του ονείρου παγκόσμιας εξουσίας και ηγεσίας διεστράφη από τον θεϊσμόν της....
       Παλαιάς Διαθήκης των Προφητών και των Δικαίων, εις Εωσφορισμόν και Σατανισμόν αποδεχθέντες την θεολογία του Δυϊσμού και αναμένοντες ως «Μεσσία της δόξης» τον αναγγελόμενον εις τον αιώνιον λόγον του Θεού άνθρωπον της αποστασίας και της ανομίας, τον ως Αντίχριστον ονομαζόμενον. 
       Δι’ αυτόν σχεδιάζεται η επανοικοδόμησις του Ναού του Σολωμόντος επί του λόφου, όπου τώρα ευρίσκεται το τέμενος του Ομάρ και διαδίδεται και διαφημίζεται η αναγκαιότης της δήθεν παγκοσμίου Κυβερνήσεως και του παγκοσμίου ηγέτη, η κατάργησις των εθνικών κρατών και η οικονομική συνένωσις με ένα παγκόσμιο νόμισμα».
       Πρόσθεσε, δε, πως «δεν αποδέχομαι την κατηγορία του αντισημιτισμού που τεχνηέντως επεχείρησε το παγκόσμιο Σιωνιστικό λόμπυ να μου προσάψει διαστρέφοντας τους λόγους μου, διότι απλώς ανέδειξα την αλήθεια των πραγματικών περιστατικών που καταγγέλουν δεκάδες χρόνια οι ομοεθνείς των. Δια τον Ισραηλιτικόν λαόν τρέφω αισθήματα βαθυτάτης αγάπης και εκτιμήσεως όπως δια κάθε λαόν της υφηλίου, ως οφείλω ως μέλος της Αδιαιρέτου Εκκλησίας του Χριστού. 
       Αντισιωνιστής είμαι και όχι αντισημίτης αντικρούων την πλανημένη και αδόκιμη θεώρηση του κόσμου και της ζωής με τον τραγικό και απαράδεκτο εωσφορισμό, που διαδίδεται δια μέσου των παραρτημάτων του Διεθνούς Σιωνισμού, των μασονικών σε κάθε χώρα στοών, όπου υπό τα κρυπτογραφικά στοιχεία του ιδίου Θεού της Μασονίας ΜΑΤΣ (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος) κρύπτεται ο Εωσφόρος».
       Ο Μητροπολίτης αναφέρεται επίσης σε πολλά ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής ενώ επικρίνει και δημοσιεύματα εφημερίδων που άσκησαν κριτική στις θέσεις του. Και καταλήγει με μία δήλωση όπως λέει χαρακτηριστικά , προς κάθε ενδιαφερόμενο : « Οι Ιεράρχαι της Αδιαιρέτου, Ακαινοτομήτου Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας για θέματα πίστεως δεν παραιτούνται αλλά πεθαίνουν είτε στην εξορία είτε στο ικρίωμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ