Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Προς Διοικητή Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου

       Λάβαμε και αναρτούμε την παρακάτω καταγγελία:


Λέρος, 11/01/2011

      Ο καταγγέλλων                                            Προς:     Διοικητή Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου
  Φλωρεντής  Φλωρέντης                  Κοινοποίηση :  - Υπουργείου Υγείας και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων                                            - Δ.Υ.ΠΕ Πειραιώς & Νήσων Αιγαίου
                                                                                         - Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε)
                                                                                          - Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής
                                                                                           Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριοι με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να ζητήσω την επανάληψη του ανοιχτού διαγωνισμού με θέμα «Ανάδειξη εξωτερικού συνεργάτη τεχνικής υποστήριξης Η/Υ και δικτύων».
Έλαβα από την υπηρεσίας την 08 Διακήρυξη για την «Ανάδειξη εξωτερικού συνεργάτη τεχνικής υποστήριξης Η/Υ και δικτύων» οπού με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι οι συμμετέχοντες  στο διαγωνισμό θα πρέπει «να διαθέτουν τριετή τουλάχιστον αποδεδειγμένη εμπειρία σε αντίστοιχα με το αντικείμενο του διαγωνισμού έργα. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνονται αποδεκτοί στο διαγωνισμό».
Καταγγέλλω το συγκεκριμένο γεγονός ως απαράδεκτο διότι Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια απλή προμήθεια εμπορεύματος αλλά για τεχνική υποστήριξη σε έναν τεχνολογικό τομέα που απαιτεί υψηλή εξειδίκευση, συνεχή επιμόρφωση  και ιδιαίτερη παιδεία είναι αδιανόητη η μη προσκόμιση ανάλογου πτυχίου είτε Ανώτερης/Ανώτατης Σχολής είτε κάποιας αντίστοιχης επαγγελματικής σχολής καθώς και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μερική εμπειρία μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει και το ευρύτερο φάσμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας με τραγικές ενδεχομένως συνέπειες τόσο σε επίπεδο ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και σε επίπεδο δικτύων. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για υπολογιστές που «διακυβεύονται» αρχεία για την ίδια μας την υγεία και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Επιπροσθέτως, ο διαγωνισμός δεν έχει κοινοποιηθεί ως φαίνεται παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο και όχι στο διαδίκτυο, έστω, στην ιστοσελίδα του Κρατικού Θεραπευτηρίου όπως έχει γίνει με παλαιότερες διακηρύξεις.
Φανταστείτε να αναθέσετε την επισκευή ενός ηλεκτρολογικού δικτύου της υπηρεσίας σας σε κάποιον χωρίς να του ζητήσετε να σας δείξει το σχετικό δίπλωμα ή την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
Δεδομένης λοιπόν της μη ευρύτερης κοινοποίησης της διακήρυξης αλλά κυρίως των προϋποθέσεων που αυτή απαιτεί για τριετή εμπειρία, εκ των πραγμάτων μπορεί να χαρακτηριστεί φωτογραφική με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Κάτι τέτοιο παραβιάζει τους κανόνες διαφάνειας, ισονομίας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφού θα υπάρχει μια και μόνη προσφορά άρα αυτόματα συναινείτε και στη ζημίωση του δημόσιου συμφέροντος.
Για τους λόγους αυτούς, σας ζητώ όπως προβείτε στον επανακαθορισμό των κριτηρίων επιλογής αναδόχου της διακήρυξης προσθέτοντας την απόδειξη της εξειδικευμένης γνώσης βάσει αντίστοιχου πτυχίου, ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανταγωνισμός προσφορών.
Παρακαλώ στην άμεση απάντηση σας έτσι ώστε αν χρειαστεί να ακολουθήσω κάθε νομική διαδικασία.
                                                                                                                  Με τιμή
                                                                              Φλωρεντής Φλωρέντης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.....Λογικο ακουγεται να θελουν εμπειρια, εσυ τι καθεσαι και σκας; Απο τη στιγμη που διαθετεις τα προσοντα δωσε στο διαγωνισμο και φατους ολους....

Ανώνυμος είπε...

Ma olo to thema einai oti autos den exei kamia empeiria kai sxesi me to athlima ,den epiases akoma giati ta ekane auta?
Soublakia mou eferne delivery spiti me to mixanaki ti empiria kai blakeies. an tin eixe les na fonaze? me auta kai me auta tha kleisoun to idrima mia ora arxitera

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ