Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο φωτοβολταικό της Κοζάνης.



       Δεν πρόλαβα να αναρτήσω το θέμα με την αμαρτωλή σύμβαση της γέφυρας ρίου αντιρίου να και η ανάρτηση με την επένδυση της πράσινης ανάπτυξης γιατους κατασκευαστές και της μαύρης εκμετάλευσης για όλους εμάς!
       Αφού δίνεται τα μισά σαν εποδότηση σε αυτούς βάλτε και τα άλλα μισά και να ωφελείται το κράτος για 25+ χρόνια.
      Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξει το επάγγελμα του πολιτικού και των κοινοπραξιών!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:olympia.gr

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο φωτοβολταικό της Κοζάνης.

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 20, 2011
Όχι στο φωτοβολταϊκό της Κοζάνης, όπως τώρα σχεδιάζεται.
Υπάρχει και ο οικονομικός πατριωτισμός. Την στιγμή που χιλιάδες Έλληνες μικροεπενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην φωτοβολταϊκή ενέργεια, θεωρώ λάθος, μεγάλος λάθος την μη συμμετοχή αυτών στο μετοχικό κεφάλαιο του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι η πράσινη ενέργεια, είναι απλώς άλλη μια μεγάλη κομπίνα, για να γίνουν πλουσιότεροι μερικοί εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη, όπως πολλοί τώρα υποστηρίζουν.
Το κόστος της επενδύσεις στην Κοζάνη προβλέπεται 1 δις ευρώ, από αυτό το ποσόν, το Ελληνικό δημόσιο, ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει (θα κάνει δώρο) 500.000.000 ευρώ στις πολυεθνικές υπό την μορφή επιδοτήσεις, (δηλαδή το 50 % όσων είσπραξε το Κράτος από την περαίωση) για την κατασκευή του έργου.
Εκτός όμως των 500.000.000 ευρώ που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, προβλέπεται ότι για τα επόμενα 25 χρόνια, πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει ακριβότερο το ρεύμα του, ώστε να εξασφαλιστούν τα κέρδη των πολυεθνικών που θα ανήκει το Φωτοβολταϊκό.
Δεν λέω να μην προστατεύσουμε το περιβάλλον, και συμφωνώ να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη.
Όμως διαφωνώ με τον τρόπο, που αυτό γίνεται, γιατί δεν μου είναι εύκολο αποδεχτώ ότι εγώ, ο απλός Έλληνας φορολογούμενος θα στέλνω κάθε μήνα τα δικά μου λεφτά, στην Αμερική, η στην Γερμανία, στον ιδιοκτήτη του φωτοβολταϊκού πάρκου, στο όνομα της πράσινης ενέργειας.
Την στιγμή που χιλιάδες Έλληνες μικροεπενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια, θεωρώ ότι το Κράτος, η πολιτεία πρέπει να βγει μπροστά να οργανώσει όλους αυτούς τους μικροεπενδυτές σε μια πολυμετοχική Ελληνική εταιρεία, και αυτή η εταιρεία να αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του έργου.
Το πλεονέκτημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι θα αποκτήσουν ένα σίγουρο εισόδημα μια μερίδα Ελλήνων πολιτών για τα επόμενα 25 χρόνια, αλλά και δεν θα φεύγει το χρήμα αυτό στο εξωτερικό.
Εδώ λοιπόν είναι το ζουμί, η ουσία της εφαρμοσμένης πολιτικής, γιατί από θεωρίες , άλλους δρόμους, και πράσινα άλογα, χορτάσαμε νομίζω.
Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να πιστέψω ότι δίνει το κράτος ως δόλωμα τα μικρά φωτοβολταϊκά στους αγρότες, για να ανοίξει ο δρόμος να πάρουν την μεγάλη πίτα οι πάντα κερδισμένες πολυεθνικές.
Λοιπόν, να μπει μπροστά σήμερα η πολιτεία, με τα θεσμοθετημένα όργανα της και στην πράξη να μας αποδείξει ότι προστατεύει το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου, και πραγματικά ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του Έλληνα μικροεπενδυτή.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα Κύριε Πρωθυπουργέ, που σήμερα θα αναγγείλετε την κατασκευή του έργου αυτού, και μπροστά σας χιλιάδες κουτόφραγκων που θα σας χειροκροτούν, που με τα δικά τους λεφτά στο όνομα της πράσινης ενέργειας, θα οικονομήσουν 3-4 πολυεθνικές κινέζικες εταιρείες όπως γράφουν οι εφημερίδες εταιρείες.
Αναγνώστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτά γίνονται κατά κόρον με τα φωτοβολταικα panel, γιατί προφανώς η υπόθεση έχει χρήμα.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ