Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το χρονικό των…διαπραγματεύσεων με τους λαθρομετανάστες




       Σίγουρα αυτή η Ιστορία έχει όλα τα στοιχεία της σύγχρονης Ελλάδας του μνημονίου, του ΓΑΠ, των ΜΜΕ,  του παρακράτους, της Αριστερίστικης νεοταξικής  ψευτοκουλτούρας  και της προβοκάτσιας για να περάσει στο ντούκου το άθλιο πόρισμα της εξεταστικής για την siemens!
      Αφήσαμε το σταυρό της Ορθοδοξίας και τη γαλανόλευκη για να πιάσουμε και να σηκώσουμε τα πράσινα, τα μπλε, τα κόκκινα και τα ροζ πλαστικά σημαιάκια του κομματισμού στο όνομα της προόδου που τώρα όλοι βιώνουμε αλλά που εξακολουθούμε να πιστεύουμε !
       Ειλικρινά χωρίς κανένα ίχνος υπεροψίας και όσο πιο ταπεινά γίνεται λέω ότι: αυτοί οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της ξεφτίλας και της υποτίμησης της νοημοσύνης γίνονται επειδή ακόμα έχουν αποτελέσματα! Ευτυχώς για μένα αυτά δεν πιάνουν! ελπίζω και για όλους εσάς.
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:antinews

Το χρονικό των…διαπραγματεύσεων με τους λαθρομετανάστες


17:30 Ο χώρος της Νομικής έχει περικυκλωθεί από κλούβες της Αστυνομίας.
18:00 Στην περιοχή, που οριοθετείται από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.
Δύο εισαγγελείς βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων».
18:30 Προσυγκεντρώσεις σε εξέλιξη στην Πλατεία Εξαρχείων και στα Προπύλαια. Συγκέντρωση διοργανώνεται και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επικοινώνησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ακούγοντας παράλληλα τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με πηγές του ΛΑΟΣ ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άργησε να λάβει αποφάσεις, με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «σήμερα αυτή να βρίσκεται προ οργανωμένου σχεδίου».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Διατύπωσε την άποψη ότι ακόμη και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς άρση του ασύλου και χωρίς χρήση βίας, αρκεί από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνουν δεκτά τα τρία αιτήματα που θέτουν οι απεργοί πείνας, προκειμένου να μεταφερθούν ασφαλώς σε άλλο κτίριο.
Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός.
Επιπλέον, υπήρξε επικοινωνία με μεταναστευτικές οργανώσεις, στις οποίες διαμηνύθηκε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να επιλυθεί ειρηνικά και πως οι κινήσεις δεν αφορούν συνολικά στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
19:00 Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο. Διαδηλώσεις συμπαράστασης πραγματοποιούνται σε Ηράκλειο και Χανιά.
Τη Νομική προσέγγισαν άνδρες της ομάδας Δέλτα, με επικεφαλής ένα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα εισαγγελέα.
Συνομίλησαν με τον Αλέκο Αλαβάνο (Μέτωπο), τον Θ.Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) και τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Νίκο Γιαννόπουλο. Στη Νομική βρίσκεται και ο Π.Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.
19:30 Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται ως αυτήν την ώρα ανάμεσα στον εισαγγελέα και τους εκπροσώπους των μεταναστών.
Οι μετανάστες δείχνουν να υπαναχωρούν και να δέχονται την μετεγκατάσταση, αλλά υπό όρους: να μην φρουρείται από την αστυνομία, να επιτρέπεται η είσοδος στα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης και να μην καταγραφούν τα ονόματα των μεταναστών που θα διαμείνουν σε αυτό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής είχε συνάντηση στο υπουργείο με εκπροσώπους μεταναστών, ζητώντας τους ουσιαστικά να μεσολαβήσουν προκειμένου να υπάρξει λύση του αδιεξόδου.
Κατέφθασαν ο πρόεδρος και μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου.
20:30 Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παράλληλα με τον αποκλεισμό ευρείας ακτίνας γύρω από τη Νομική Σχολή.
Εντός του κλοιού και κυρίως στα Προπύλαια, παραμένουν κυρίως μέλη οργανώσεων αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς.
Στη θεσσαλονίκη, μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και συγκρότησαν πορεία. Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να «γυρίσει» στο σημείο αφετηρίας της.
21:00 Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και ο πρύτανης Θ.Πελεγρίνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μόνο εμπόδιο για τη μεταφορά των μεταναστών είναι πλέον το κτίριο μετεγκατάστασης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να μείνουν στο κτίριο το οποίο είχε οριστεί αρχικά.
21:30 Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι μετανάστες συμφώνησε για τη μετεγκατάστασή τους και επιθυμεί να συζητήσει με τους μετανάστες.
Ο πρύτανης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
22:00 Εικόνα εκ νέου εμπλοκής, με νέους όρους ή άλλους που αποσύρονται.
Μετανάστες ανέβηκαν στην ταράτσα της Νομικής φωνάζοντας συνθήματα.
23:00 Πληροφορίες για συμφωνία. Σε συνέλευση οι μετανάστες.
Διυπουργική στη Βουλή
Σε εξέλιξη στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή βρίσκεται σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση του θέματος.
Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής.
«Δεν κάνουμε ασκήσεις αυταρχισμού. Ακολουθούμε όσα επιτάσσει ο νόμος και οι κανόνες της συντεταγμένης Πολιτείας», ανέφεραν συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννας Νταλάρα, η οποία συμμετέχει επίσης στη διυπουργική σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ