Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τη μεγαλύτερη γέφυρα πάνω από θάλασσα στον κόσμο ολοκλήρωσε η Κίνα

πηγή:defencenet.gr
Τη μακρύτερη γέφυρα του κόσμου πάνω από θάλασσα
 ολοκλήρωσε η Κίνα η οποία πρόκειται να συνδέσει το κέντρο της πόλης  Qingdao που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία της Κίνας Shandong με τα προάστια της πόλης Huangdao περνώντας πάνω από τα νερά του Κόλπου Jiaozhou.Η γέφυρα είναι μήκους 26,4 μιλίων (42 χλμ.) ολοκληρώθηκε σε μόλις 4 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής της και κόστισε 6,5 δις. ευρώ. Όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2011 αναμένεται να την χρησιμοποιούν τουλάχιστον 30.000 αυτοκίνητα την ημέρα ενώ ένα αυτοκίνητο θα τη διασχίζει σε 20 με 30 λεπτά.
Η κατασκευή της απαίτησε 450.000 τόνους ατσαλιού και περί τα 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμέντου ενώ απασχολήθηκαν σε αυτή 10.000 εργάτες οι οποίοι δούλευαν σε δύο βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο. Οι κινέζοι μηχανικοί που την σχεδίασαν είπαν πως το οικοδόμημα μπορεί να αντέξει σε σεισμούς της τάξης των 8 Ρίχτερ, σε τυφώνες ή σε πρόσκρουση σκάφους εκτοπίσματος 300.000 τόνων.
Η πόλη Qingdao αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Κίνα, ενώ διαθέτει σημαντικό λιμάνι όπου εκτός από κύριος εμπορευματικός σταθμός είναι και ο κύριος ναύσταθμος του κινεζικού Ναυτικού. Εκτός όμως από τους υποστηρικτές του έργου υπάρχουν και φωνές που αντιτίθεται σε αυτό με τη δικαιολογία πως η κατασκευή του έργου αυτού μειώνει την απόσταση μόνο κατά 30 χλμ. «Το να δαπανείς δισεκατομμύρια για να γλιτώσεις 20 λεπτά οδήγησης είναι πραγματικά σαν να πετάς τα λεφτά των φορολογουμένων στο δρόμο.
Είναι απλά ένα έργο βιτρίνας για να κάνει το κυβερνήτη της επαρχίας Shandong να φαίνεται καλός στα μάτια του κόσμου», δήλωσε κινέζος δημοσιογράφος. Πάντως η συγκεκριμένη γέφυρα δε θα είναι για πολύ η μεγαλύτερη πάνω από θάλασσα στον κόσμο, καθώς το 2009 ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή της μήκους σχεδόν 50 χλμ. γέφυρας που θα συνδέει την Zhuhai το σημαντικότερο βιομηχανικό κέντρο της Κίνας με το Hong Kong, ένα έργο ύψους 7,7 δις. ευρώ το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2016.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ