Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

“Σύντροφοι”, δεν ξέρετε, δεν ρωτάτε όμως για να μάθετε!...

πηγή: Sibilla-gr

“Σύντροφοι”, δεν ξέρετε, δεν ρωτάτε όμως για να μάθετε!...
Γράφει ο Δευκαλίων
  
Από την σημερινή ειδησεογραφία πληροφορηθήκαμε, ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία που αφορά καταγγελίες για «μαγείρεμα» του Δημόσιου Χρέους από την κυβέρνηση Κ. Σημίτη, σε συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, είχε δημοσιεύσει δύο διαδοχικά άρθρα.
Συγκεκριμένα:
• Στο πρώτο άρθρο, με τίτλο Τα Τραπεζικά Συστήματα, έγραφε: «Ταυτόχρονα την ίδια ακριβώς εποχή η Επιτροπή του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ 550 εκατ. δολαρίων στην Goldman Sachs για απάτη εις βάρος επενδυτών. Γιατί όμως τα λέμε όλα αυτά σήμερα; Γιατί εχθές ανακοινώθηκε από την Eurostat ότι σε λίγες ημέρες θα επισκεφθεί την χώρα μας κλιμάκιο της Eurostat προκειμένου να ερευνήσει όλες τις άγνωστες πτυχές της απόκρυψης στοιχείων για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος. Κυρίως δε θα εστιασθεί στις περιβόητες συμφωνίες swap που έκανε η κυβέρνηση Κ. Σημίτη το 2000-2001 με την Goldman Sachs«Σύντροφοι» Προσοχή εάν βγει από αυτήν την ιστορία κάποιος σκελετός από το ντουλάπι δεν θα φταίει ο Καραμανλής…»
• Και την αμέσως επόμενη ημέρα, σε άρθρο με τίτλο Ζητούμενο η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αποτέλεσμα η ΥΦΕΣΗ, συνέχιζε για το ίδιο θέμα «Σ.Σ. Αλήθεια «Σύντροφοι» μήπως πήρατε χαμπάρι σήμερα ότι στην Goldman Sachs επιβλήθηκε και άλλο πρόστιμο ρεκόρ ύψους 27 εκατ. δολαρίων από την Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FSA) γιατί δεν ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ερευνούσε καταγγελία για απάτη εναντίον της Goldman Sachs. Η Eurostat σε λίγες ημέρες καταφθάνει για να ερευνήσει τα κρυφά swap του 2000-2001 που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη με την Goldman Sachs. Προσέξτε μήπως υπάρχουν και άλλα ειδικά της περιόδου που κλείδωσε η συναλλαγματική ισοτιμία Δραχμής/Ευρώ και εντάχθηκε η χώρα στην ΟΝΕ
Ποιος όμως να ακούσει τότε παρόμοιες φωνές;
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θεωρούσαν ότι κυβερνούσαν την χώρα ελέω θεού. Δεν λογάριαζαν τίποτε άλλο παρ’ εκτός τον Ιππότη της αποκάλυψης που ακούει στο όνομα...
 Dominique Stross-Kan. Και τελικά την έκαναν και αυτήν την γκάφα και έμπλεξαν σε νέες περιπέτειες, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην χώρα και σε τελική ανάλυση και σε όλους εμάς που δεν φταίμε σε τίποτε.
Το να κριτικάρεις και να λοιδορείς αυτήν την παρέα, είναι ίσως τον πρώτο καιρό ωφέλιμο και ψυχικά τονωτικό, αλλά υπάρχει ένα σημείο που δεν μπορεί να υπερβεί κανένας φυσιολογικός και λογικός άνθρωπος.
Για να μην σας αποκαλέσω, όπως αποκαλεί ο αντιπρόεδρος σας μερικούς άλλους συμπατριώτες μας, που εργάζονται σε εφημερίδα της δεξιάς, απλά σας ερωτώ λίγο έντονα:
«Σύντροφοι», δεν ξέρετε, δεν ρωτάτε όμως για να μάθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ