Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

 πηγή:newskosmos.com
Συνεδρίαση ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς
Συνεδρίαση ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  
 Παραβρέθηκαν: Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Βουρεξάκη Κατερίνα  (Κάλυμνος), Ισαβέλλα Οικονομίδου (Χάλκη), Κορκόνδειλα Λιάνα (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος), Τσούκας Δημήτρης, εκπρόσωπος Συλλόγου Νέων «ΝΙΡΕΑΣ» (Σύμη), Βενέτος Γιάννης (Αστυπάλαια), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).  
Απόντες: Ευδαίμων Δέσποινα (Ρόδος), Γιαννά Άννα (Κως), Σωτηριάδης Σωτήρης (Καστελλόριζο), Πετρίδης Φίλιππος (Σύμη), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος),  Ήσυχος Δημήτρης (Λέρος).
 Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ:
1) O πρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για το ψήφισμα που δημοσιεύθηκε λόγω του θανάτου του πρώην Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας Νίκου Σκούφαλου καθώς και για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας της Άννας Κορωναίου.
2) Συζητήθηκε πάλι το θέμα του Δωδεκανησιακού παροικιακού τύπο,

 για το οποίο θέμα, προγραμματίζεται συνάντηση – συζήτηση στη Δωδεκανησιακή Εστία, μέσα στον προσεχή Μάρτιο.
3) Έγινε αναφορά στις ευχητήριες κάρτες που έλαβε η Ομοσπονδία μας καθώς και στις εκδηλώσεις κοπής Βασιλόπιττας. Επίσης, όλοι συμφώνησαν στην πολιτική, που εφαρμόζει το ΔΣ με περιορισμένη αποστολή ευχών με ταχυδρομείο, λόγω οικονομικών δυσχερειών
4) Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της Δ.Ι.Λ.Ε., που πραγματοποιήθηκε στη Δωδεκανησιακή Εστία, την 28/12/2011, με την ευχή για μια αρχή συσπείρωσης των Δωδεκανησιακών φορέων της Αττικής. Στην εν λόγω συνεδρίαση, προτάθηκε ως ημερομηνία της παρουσίασης του έργου του «ο Δωδεκανησιακός Τύπος (1848-2008) – Συμβολή στην νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Δωδεκανήσου» του δρ Μιλτιάδη Λογοθέτη, η Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012.
9) Έγινε ενημέρωση για τις αρχαιρεσίες και την ανάδειξη νέων ΔΣ του Συνδέσμου Απανταχού Αστυπαλαιέων και του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ.
ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
           Συνεχίζεται η συγκέντρωση Δωδεκανησιακών προϊόντων στην Εστία μας (Υψηλάντου 143), με σκοπό την δημιουργία μόνιμης έκθεσης, προβολής και προώθησης κάθε Δωδεκανησιακής παραγωγής. Πιλοτικά έχει δημιουργηθεί δίκτυο διάθεσης μέσω Ιντερνετ και με την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου Πρωτογενή Τομέα κ. Σ. Παμπάκα, αναμένεται σύντομα η ενοικίαση κατάλληλου χώρου στο κέντρο του Πειραιά, για την μόνιμη προβολή των Δωδεκανησιακών προϊόντων. Σχετική επιστολή θα σταλεί άμεσα προς την Π.Ν.Α., προκειμένου να μεθοδευτεί καλύτερα η όλη διαδικασία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
       Έγινε αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας μας, σύμφωνα με τα στοιχεία, που γνωστοποίησε η ταμίας κ. Διονυσία Υψηλάντη και αποφασίστηκε όπως όλες οι εκδηλώσεις που θα οργανώσει η Ομοσπονδία μας, να είναι τουλάχιστον αυτοχρηματοδοτούμενες. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, αποτελεί η κοπή της Βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/2/2012, στο κέντρο «ΑΙΓΛΗ» (Ζάππειο), σε συνδυασμό με την βιβλιοπαρουσίαση του «Ο Κήπος της Εδέμ» του Ν. Κωνσταντινίδη, στην οποία εκδήλωση όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πληρώσουμε συμμετοχή 15€.
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.   
       Όπως σε κάθε συνεδρίαση, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Καραϊτιανός εξέφρασε την αγωνία του για την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας αιμοδοσίας, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα συνδρομής σε κάθε περιστατικό ασθενούς συμπατριώτη μας. Όσοι μπορούν πρέπει να πάνε άμεσα είτε στην Αθήνα (Άγιος Σάββας), είτε στον Πειραιά (Μεταξά) και να δώσουν αίμα για τη Δωδεκανησιακή Τράπεζα αίματος. 
       Έγινε συζήτηση για την τραγική κατάσταση όλων ανεξαιρέτως των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας και Π.Π.Ι. των νησιών μας, που αν και έχει λάβει αρκετή δημοσιότητα Πανελλαδικά, το μόνο ορατό αποτέλεσμα είναι η «παρέλαση» ονομάτων υποψηφίων και υπό παραίτηση διοικητών… 
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 2012
      Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης σε Αθήνα και Πειραιά, να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10/3-11/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ