Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ναπολεόντειες πρακτικές οικογενειοκρατείας στο ΠΑΣΟΚ

πηγή:defencenet.gr


Ναπολεόντειες πρακτικές οικογενειοκρατείας στο ΠΑΣΟΚ

"Την πλάκα τους" έπαθαν οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ, μόλις ο Γ.Παπανδρέου κατέθεσε την πρόταση "50-50", δηλαδή να επιλεγεί τώρα κάποιος που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ενώ ο Γ.Παπανδρέου θα έχει παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα παραιτηθεί ... μετά τις εκλογές, οπότε και θα εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!
Αλλά και να υπερασπίζεται τον αδελφό του που είχε μιλήσει για "ραγιάδες" μέσα στο ΠΑΣΟΚ εννοώντας τα στελέχη του. Είναι σαφές ότι ο Γ.Παπανδρέου (και...) σε αυτή την αποφασιστική στιγμή θεωρεί την οικογένειά του ως το μοναδικό του στήριγμα και διαχειρίζεται την κρίση από κοινού μαζί τους...


Eπιδεικνύοντας μία καθαρά ναπολεόντειο συμπεριφορά με το να δείχνει εμπιστοσύνη μόνο σε αυτούς, όπως είχε πράξει ο στρατηλάτης μοιράζοντας την Ευρώπη στα αδέλφια του.
Μόλις έγινε γνωστή η θέση Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου ... μετά τις εκλογές, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και άλλα κορυφαία στελέχη "τραβούσαν τα μαλλιά τους"!
Η παγίδα ήταν κάτι παραπάνω από πασιφανής: Ο δελφίνος που θα αποφάσιζε το κόμμα (με οποιαδήποτε διαδικασία) να το οδηγήσει στις εκλογές, την επομένη των εκλογών θα ήταν ένα "μαδημένο κοτόπουλο", ένα "καμμένο χαρτί", με το περήφανο ποσοστό του 20% που θα πάρει στην ακλύτερη περίπτωση. Και ο Γ.Παπανδρέου θα έχει ξεμπερδέψει με τον ισχυρότερο δελφίνο, οδηγώντας τους άλλους σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό, παίζοντάς το πάλι "εγγυητής" της ενότητας.
Μέσα στη συνεδρίαση σκληρή ήταν η στάση των στελεχών. "Πρόεδρε πήγαινε εσύ στις εκλογές αν θες να είσαι πρόεδρος" του είπε η Τόνια Αντωνίου. "Καθαρές λύσεις" ζήτησαν ακόμη ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Γιάννης Μίχας, αλλά και ο Πάρις  Κουκουλόπουλος.
Στη συνεδρίαση που συνεχίζεται τα αίματα έχουν ανάψει. "Δεν είμαστε ραγιάδες" διαμηνύουν μέλη του πολιτικού συμβουλίου, εννοώντας το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου για τους υπουργούς.
Ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης εξαπέλυσε επίθεση στον Α.Παπανδρέου για το άρθρο του αδελφού του: "Λειτουργήσατε ως δυνάστης και πρίγκιπας και σας έκανε κακό το άρθρο του αδελφού σας".
«Άρα είχε δίκιο ο αδελφός μου…» φέρεται να απάντησε ο κ. Παπανδρέου, εννοώντας προφανώς ότι αφού τον βλέπουν ως "πρίγκηπα", οι ίδιοι λειτουργούν ως "ραγιάδες".
"Ο αδερφός σας μίλησε σαν εκπρόσωπος δυναστείας και εσείς κυβερνήσατε το ΠΑΣΟΚ σαν απόλυτος κυρίαρχος" επισήμανε ο Νίκος Σαλαγιάννης, εννοώντας ότι τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου λειτουργούν σαν πρίγκηπες.
Που κατέληξαν:
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οχτώ μέλη του διατύπωσαν αρνητικές απόψεις για την εισήγηση Παπανδρέου, ο οποίος πρότεινε διαδικασία δυαρχίας μέχρι τις εκλογές. Συγκεκριμένα οι Σακελλάρης, Κουκουλόπουλος, η Αντωνίου, οι Μίχας, Ανδρουλάκης, Σαλαγιάννης, η Ράπτη και ο Πανταζής εξέφρασαν την άποψη πως είναι αναγκαίες άμεσες διαδικασίες προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος πριν τις εκλογές.

Βέβαια ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε στην πρότασή του και τελικώς η λύση που δίνεται είναι η παραπομπή του θέματος της εκλογής νέου αρχηγού στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Έτσι, σε ενημέρωση που έκανε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε να συγκληθεί εκ νέου στις 12 Ιανουαρίου και εκεί θα συζητηθεί σχέδιο εισήγησης την οποία θα αναλάβουν να συντάξουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλης Έξαρχος, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Το σχέδιο θα κατατεθεί προς έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο προγραμματίστηκε για το Σαββατοκύριακο στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Το Εθνικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με την εκλογή προέδρου. Στην περίπτωση που αποφασιστεί αλλαγή του προέδρου πριν τις εκλογές τότε δεν θα τεθεί θέμα άλλου υποψήφιου πρωθυπουργού, αφού ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί από την βάση θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σε περίπτωση που το Σώμα αποφασίσει να δεχθεί την εισήγηση Παπανδρέου για έτερο πρόσωπο που θα τεθεί υποψήφιος πρωθυπουργός, τότε εκεί θα καθοριστούν και οι σχετικές διαδικασίες. 

Οι εξελίξεις στο μέχρι και σήμερα κυβερνών κόμμα είναι δραματικές, το κλίμα άλλαξε άρδην από το απόγευμα όταν κύκλοι πρισκείμενοι στον Ε.Βενιζέλο έλεγαν ότι "ο Παπανδρέου παραιτείται" και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμα και η διάσπαση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ