Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση της βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη για το Νοσοκομείο της Ρόδου











ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ

Μίκα Ιατρίδη


Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τις προσλήψεις μη ιατρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο της Ρόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υπουργούς Υγείας διαδοχικά την κα Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Λοβέρδο με ιδιαίτερο ζήλο, είναι αλήθεια, έκανε το παν για να απαξιώσει το νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά και συνολικά την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλα τα νησιά του νομού μας.

Παρά το γεγονός ότι επί δύο και πλέον χρόνια, με συνεχείς ερωτήσεις  μου στη Βουλή, και μακριά από φτηνούς λαϊκισμούς, είχα επισημάνει έγκαιρα και με στοιχεία τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ρόδου και των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού μας. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, το νοσοκομείο της Ρόδου έχει υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας. Και, παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού, κ. Τιμοσίδη στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, η απαξίωση του νοσοκομείου συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι της 2ης ΥΠε εξέδωσαν δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν ότι μερίμνησαν ώστε «η κατανομή να ευνοήσει όσο το δυνατό περισσότερο το Γ.Ν. Ρόδου, για να αντιμετωπισθούν οι πραγματικές και αντικειμενικές ανάγκες του νοσοκομείου. Η 2η Υ.Πε. κατένειμε για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 15 θέσεις από τις 60. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι το νοσοκομείο της Σύρου που εξυπηρετεί το Νομό Κυκλάδων έλαβε επτά (7) θέσεις, η Σάμος τρείς (3) και η Μυτιλήνη δύο (2) θέσεις.»

Με άλλα λόγια, οι υπεύθυνοι της 2ης ΥΠε και η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζουν το ζήτημα της υγείας, ως ζήτημα ευνοιοκρατίας και ρουσφετολογίας. Κομπάζουν για τον ορισμό 15 θέσεων στο νοσοκομείο μας και προχωρούν στη σύγκριση με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, προσδοκώντας άραγε τι; Να «ξανατσιμπήσουν» οι Δωδεκανήσιοι και να ψηφίσουν το κόμμα που τους διόρισε στην 2η ΥΠΕ στις επερχόμενες εκλογές; Ή, ξαφνικά, πίστεψαν ότι ο νομός Δωδεκανήσου έχει τον ίδιο πληθυσμό με τις Κυκλάδες, τη Σάμο ή την Μυτιλήνη;

Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν αμετανόητοι την ίδια πολιτική. Ανερυθρίαστα παρουσιάζουν την πρόσληψη των 15 ατόμων ως ένα μεγάλο κατόρθωμα, τη στιγμή που είναι αυτονόητη υποχρέωση.

Συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Συνεχίζουν να θεωρούν την υγεία βιλαέτι τους και μέσο εξασφάλισης ψήφων. Προχωρούν ακόμα παραπέρα, διχάζοντας τις κοινωνίες των νησιωτών. Ταυτόχρονα, μιλούν για «πραγματικές και αντικειμενικές ανάγκες» του νοσοκομείου Ρόδου, οι ίδιοι άνθρωποι που κρίνουν εντελώς υποκειμενικά τις ανάγκες αυτές και συγκρίνουν νησιωτικούς νομούς με χαώδη αριθμητική διαφορά ως προς τον πληθυσμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, η κατανομή 15 θέσεων προσωπικού στο νοσοκομείο μας είναι, προφανώς, ευπρόσδεκτη, αλλά απέχει πολύ από την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου. Και βέβαια, αυτή η κατανομή δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τα καθρεφτάκια που έδειχναν παλιά στους ιθαγενείς, όπως, ίσως, νομίζουν μερικοί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ