Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ της Μίκα Ιατρίδη Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την Ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας οικοδόμων

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας πιάνει ορισμένους και διαμαρτύρεστε για την συχνότητα αναρτήσεων των Δελτίων τύπου γενικότερα και της κ Μίκας Ιατρίδη ειδικότερα!
       Αγαπητέ φίλε σου απαντώ μέσα από το blog και όχι στο e mail από όπου μου έστειλε τις παρατηρήσεις σου, γιατί καθώς φαίνεται απασχολεί και άλλους αναγνώστες, ενώ είδη είχε γίνει και σχετικό σχόλιο στο facebook όπου χαρακτηριστήκαμε ως αναδημοσιευτήριο των Δελτίων τύπου της ΝΔ!!!
       Όπως ήδη θα έχεις παρατηρήσει και άλλα sites  δημοσιεύουν τα εν λόγω δελτία τύπου, και δεν υπάρχει καμία αποκλειστικότητα. Αν κάτι πρέπει να σας ενοχλεί, είναι η ανυπαρξία  ή η απαξία των άλλων βουλευτών ή κομμάτων και όχι η κ Μίκα Ιατρίδη και ο κ Γλαρός Ιωάννης που ορθά χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρουν το Ιντερνετ και τα bloggs για να προβάλουν τις θέσεις τους, και φυσικά δεν φταίμε εμείς που τα αναρτούμε ως οφείλουμε.
       Ελπίζω οι περισσότεροι να έχουν διαβάσει την κριτική μας στον Α Σαμαρά και την ΝΔ και να μην υιοθετούν τα περί αναδημοσιευτηρίου της ΝΔ, όχι για κανέναν άλλο λόγω αλλά μόνο γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια.
Μάκης Αρμενιάκος


Το ζήτημα της δραστικής μείωσης του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας των οικοδόμων έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου στο γραφείο της στη Ρόδο με το Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου.
Στην ερώτηση της η Μίκα Ιατρίδη τονίζει ότι λόγω της κατακόρυφης πτώσης στην οικονομική δραστηριότητα οι οικοδόμοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση τους, όπως και ο ίδιος έχει δεσμευτεί, και πότε αυτή θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΘΕΜΑ: «Ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας οικοδόμων»
Ένα από τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ αποτελεί και η κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας τον κλάδο των οικοδόμων σε όλη την Ελλάδα.
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο. Σύμφωνα με το Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου ο κλάδος στην περιοχή αντιμετωπίζει την τελευταία τριετία σημαντικά προβλήματα λόγω της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας. Τα προβλήματα αυτά λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις από τη στιγμή που καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής όχι μόνο η εξεύρεση εργασίας, αλλά και η συμπλήρωση του ελάχιστου απαραίτητου αριθμού ενσήμων, προκειμένου να μπορούν οι οικοδόμοι να ανανεώνουν τα βιβλιάρια ασθενείας.

Καθίσταται, λοιπόν, απαραίτητη η μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται, ώστε οι οικοδόμοι να μπορούν να ανανεώνουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους. Για το θέμα έχει υπάρξει γραπτή απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση από τον τότε Υφυπουργό και νυν Υπουργό ότι θα προωθηθεί η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων σε πενήντα.
Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων στη Ρόδο, πιθανότατα και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει λιγότερα από πενήντα ένσημα. Επειδή δεν φαίνεται αχτίδα ανάπτυξης για τον κλάδο της οικοδομής. Επειδή η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών μεγιστοποιεί το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.    Μελετάται στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση να μειωθούν στα σαράντα (40) τα απαιτούμενα ένσημα για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας των οικοδόμων και την εξασφάλιση των παροχών που προβλέπεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;
2.    Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί στη Βουλή η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση;
3.    Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας;
                
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ