Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται"! Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

        Ο Έλληνας πάντα σηκώνεται! Εμείς γιατί δεν ξε-σηκωνόμαστε; Μήπως δεν είμαστε πια και τόσο Έλληνες;
       Γέμισε ο τόπος διεθνιστές, Ευρωλάτρες, ανιστόρητους, αεριτζήδες, κομματάρχες, κομματόσκυλα, δημοσιοσχεσίτες, επίτιμους, άθεους, πολυπολιτισμικούς αγύρτες, εξαπατημένους οικολόγους, υποταγμένους ειρηνόφιλους, ισορροπιστές, και άεργους παράγοντες ειδικούς επί παντός επιστητού για mediaακή κατανάλωση.
       Όλα αυτοί, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αναξιοπιστίας, Εθνικής παιδείας, του τηλεοπτικού οχετού υποκουλτούρας, και της συντονισμένης προσπάθειας αφελληνισμού των Ελλήνων, χρηματοδοτούμενη από το απίστευτο φαγοπότι της κρατικοδίαιτης διαπλοκής. 
       Είναι φανερή η διαφορά αντίδρασης ανάμεσα στους δοκιμαζόμενους από τη κρίση Έλληνες.
       Όσοι καθυστερημένα αντιδρούν γιατί τους έβαλαν χέρι στη τσέπη, αντιδρούν ως άνθρωποι με υπολογισμό και λογική!
       Όσοι από την αρχή ξεσηκώθηκαν για τη μεθόδευση, την κοροϊδία, τον αυταρχισμό και την πληγωμένη υπερηφάνειά τους, για την αξιοπρέπεια τους, αντιδρούν σαν Έλληνες!
       Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ιδέα νικά το χρήμα! Πάντα αυτοί που πολέμησαν για τα δίκαια νίκησαν τους μισθοφόρους.
       Ιδανικό δεν είναι η Ειρήνη για τον Έλληνα, αλλά η Ελευθερία! Και ο πόλεμος, πάντα ήταν για τους Έλληνες, το τίμημα για την Ελευθερία, και που για χάρη της, πρόθυμα κατέφευγαν σε αυτόν.
       Χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς υπολογισμούς και πάρε δώσε. Ελευθερία ή Θάνατος.
       Όταν πια κανείς δεν θα έχει τίποτα να χάσει, αλλά θυμηθεί ποιος είναι και τι και πως του πρέπει να ζει ως Έλληνας, τότε θα ξε-σηκωθεί και θα νικήσει.
       Και τότε θα κερδίσει το σεβασμό και την υπόληψη όλων, εχθρών και φίλων.
       Κατάλαβες Αντώνης τι χρειαζόμαστε; Τα 130 δις τα χρειάζονται οι τράπεζες και οι λογιστές τους, και οι θυσίες για την Ελλάδα της υποταγής είναι ασήκωτες.
       Για την περήφανη Ελλάδα όμως είναι λίγες. Τόσες και άλλες τόσες και παραπάνω θυσίες να κάνουμε, αγόγγυστα, με σφιγμένα χείλη αλλά περήφανα, με αξιοπρέπεια.
       Δεν μας αρέσει η Ελλάδα που προσπαθείτε να σώσετε. Δεν είναι η Ελλάδα μας αυτή.
       Δεν είστε Έλληνες εσείς, ντροπιασμένοι γονυπετείς. Δεν αξίζετε να μας εκπροσωπείτε, και δεν θέλουμε να μας σώσετε εσείς. Δεν κάνουμε θυσίες για σας.
       Περιμένουμε κάποιον που θα σηκώσει το ανάστημα του στους χαρτογιακάδες της Τρόικα και στα υποχείρια της οικονομικής ελίτ, δήθεν ηγέτες της ΕΕ, και θα απαιτήσει τα Εθνικά μας δίκαια και το σεβασμό στο λαό που θα εκπροσωπεί.
       Να στείλει εκεί που πρέπει τους δοσίλογους και τα λαμόγια τους και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Τότε να επιμερισθούν δίκαια  τα βάρη, και να ξεκινήσουμε πάλι την ανοικοδόμηση της χώρας από ότι έχει μείνει, από την λαίλαπα των θλιβερών αχυράνθρωπων που έσπειραν το φόβο, την κατάθλιψη και την καταστροφή.
Μάκης Αρμενιάκος    

πηγή:attikanea
Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται"! Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα
Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και.....
διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ..ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη. Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του “τρελού χρήματος”. Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα “Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ