Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Οι Έλληνες έσωσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες», γράφει στην επικεφαλίδα της η Die Tageszeitung του Βερολίνου.

       Το αριστερό κόμμα στη Γερμανία καταψήφισε τη βοήθεια (στην ουσία τη σύμβαση που μας δένει χειροπόδαρα) φωνάζοντας στα Ελληνικά "Είμαστε όλοι Έλληνες" και έκανε σκληρή κριτική στη Μέρκελ.
       Παρόμοιου περιεχόμενου  άρθρο που δημοσιεύτηκε σε Γερμανική εφημερίδα μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω ανάρτηση, αλλά και την μετάφραση google από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, όπου μπορείτε όσοι θέλετε να επισκεφτείτε για να το δείτε στα Γερμανικά.
       Ένα διογκούμενο κύμα σε όλη την Ευρώπη, ξεπέρασε την προπαγάνδα των ΜΜΕ και καταλαβαίνει σιγά σιγά, τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και τι φοβούνται ότι θα τους συμβεί, και αντιδρούν! Εδώ ορισμένοι πότε θα ξυπνήσουν; 
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:ipaper.gr

«Οι Έλληνες έσωσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες», γράφει στην επικεφαλίδα της η Die Tageszeitung του Βερολίνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα ωφελήσει τους Έλληνες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζουν με μικρότερα εισοδήματα, με εργασιακή ανασφάλεια, με μειωμένη υγειονομική περίθαλψη, και θα πρέπει να υποστούν ένα γενικό ξεπούλημα του κράτους τους.
Και παρ`όλες αυτές τις θυσίες, το ελληνικό χρέος μπορεί να παραμείνει στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα, ακόμη και το 2020!
Όπως γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας Eric Bonse, «η ελληνική διάσωση είναι μια αδίστακτη υπαγόρευση, που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος του τραπεζικού συστήματος, το οποίο δεν θα κινδυνεύει πια να καταρρεύσει,  χάρη στους τόκους από τα δάνεια προς την Ελλάδα».
Όπως λέει χαρακτηριστικά, οι «Schäuble και σία» έσωσαν τους πιστωτές, αλλά όχι τους Έλληνες.

Οι μόνοι κερδισμένοι από την τελευταία συμφωνία θα είναι οι τράπεζες, οι ασφαλιστές, και οι επενδυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, και της Βρετανίας.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε, όλοι οι παραπάνω θα έχαναν τα πάντα.
Τώρα όμως χαίρονται.
Die Tageszeitung
ακολουθεί η (μέτρια ως κακή) μετάφραση του γερμανικού κειμένου

πηγή:taz.de

Μπορούμε να αποθηκεύσετε το λάθος

ΣΧΌΛΙΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ERIC BONSE
Το νέο "σχέδιο διάσωσης" για την Ελλάδα στέκεται. Πάνω στην ώρα πριν από την απειλή της εθνικής χρεοκοπίας τον Μάρτιο, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν σε νέα δισεκατομμύρια σε βοήθεια. Αλλά ποιος είναι εκεί πραγματικά βοήθησε;
Οι Έλληνες δεν είχαν καθοριστεί. Θα πρέπει να ζήσουμε με χαμηλότερους μισθούς, λιγότερη ασφάλεια της απασχόλησης, της υγειονομικής περίθαλψης κατώτερο και ένα τεράστιο ξεπούλημα του κράτους τους. Γι 'αυτό ζήτησε τη διεθνή τρόικα, και η ομοσπονδιακή υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους ομολόγους του το έχουν αναγκαστική για τους Έλληνες με πολλές, συχνά επώδυνα απειλές.
Αυτό ήταν ένας αδίστακτος δεν υπαγόρευσης, μια γενναιόδωρη προσφορά της βοήθειας. Φυσικά, η Αθήνα δίνεται τώρα μια νέα μαζική ένεση μετρητών € 130 δις. Αλλά η πλειοψηφία των δανείων αυτών πρέπει να επιστραφούν με τόκους και τόκους σύνθετο, δεν γυρίζουν την προβληματική του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και στην εξυπηρέτηση του χρέους. Και όμως μπορεί να στερείται ενός λογαριασμού μεσεγγύησης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, ο κ. Schäuble & Co βοήθησε τους πιστωτές και όχι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. 
Θα ωφελήσει τις τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και τα hedge funds στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Σε μια πτώχευση, θα έχουν χάσει τα πάντα, τώρα πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερο από το ήμισυ των περιουσιακών τους στοιχείων - η αγοραία αξία των ελληνικών ομολόγων θα ήταν ακόμη χαμηλότερα.
Οι ιδιώτες πιστωτές που να είναι κοινή ευθύνη, σύμφωνα με Schäuble, ευνοείται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα. Επιπλέον, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τα χρήματα που συνεχίζει να ρέει από την Ελλάδα ανθεκτικό - δεν έχει σημασία πόσο οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί, τον Απρίλιο, βγαίνουν στην Αθήνα. 
Η Ελλάδα είναι μια απελπιστική περίπτωση
ERIC BONSE είναι ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, στην Taz.
Αυτή είναι μια ωραία συμφωνία για τους πιστωτές, και ένα πολύ κακό για την Ευρώπη. Μια χώρα που έχει διατηρηθεί σε βάρος της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας σε πτώχευση ο οποίος είναι, σύμφωνα με τους περισσότερους εμπειρογνώμονες, αργά ή γρήγορα έτσι κι αλλιώς.
Για το δεύτερο πικρό δίδαγμα αυτής της ανίερης "διάσωσης" είναι. Για μια βιώσιμη μείωση του χρέους, δεν βοηθά, όπως προκύπτει από αυστηρά εμπιστευτική έκθεση της τρόικα. Στη χειρότερη περίπτωση το χρέος το 2020 θα είναι τόσο υψηλές όσο σήμερα - Ελλάδα παραμένει μια περίπτωση καλαθιών.
Τώρα στο σπίτι για να κουρνιάσουν, η γερμανική στρατηγική, "αμαρτωλοί χρέος" να τιμωρήσει, αντί να βοηθήσει τους γρήγορα και αποφασιστικά. Από την αρχή, που το μαύρο και κίτρινο προφορά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τη μία πλευρά και η συρρίκνωση των αποταμιεύσεων - ενώ η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις και ανάπτυξη.

Παρά το γεγονός ότι, το νέο «πρόγραμμα προσαρμογής" είναι τώρα επίσης οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα. Όμως, πριν ενεργήσει, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο κίνδυνος ότι η Ελλάδα βυθίζεται ανάμεσα στο πολιτικό και κοινωνικό χάος, είναι μεγαλύτερη από ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ