Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ


Με αφορμή την πρόβλεψη που περιέχεται στη νέα συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόικα για την άμεση 
κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχυόυν στα νησιά μας, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Η Ρόδος Μπροστά" 
και τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συνοπτικές διαδικασίες  επιχειρείται να αφαιρεθεί από την Δωδεκάνησο το τελευταίο πλέον θεσμικό μέτρο στήριξης της όποιας ανταγωνιστικότητας, της έχει απομείνει.  

Η φτώχεια που, σε άλλες εποχές, οδήγησε δεκάδες χιλιάδες Δωδεκανησίους να ζουν ξενιτεμένοι, είναι προ των πυλών. Η δήθεν αύξηση των δημοσίων εσόδων από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας, δεν θα έρθει ποτέ,  αφού η περαιτέρω αύξηση της ύφεσης  στην οποία θα βυθιστεί η τοπική οικονομία θα οδηγήσει στον αφανισμό την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και άρα και σε κατακόρυφη πτώση και τα δημόσια έσοδα.

Το ερώτημα είναι,  αν περιμένουμε πια από αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν την Δωδεκάνησο στην απαξίωση, να υπερασπιστούν το τελευταίο αυτό οχυρό. Φοβάμαι, πως θα έχουν την ίδια στάση που αποτυπώθηκε ιστορικά και το 1985 όταν η Δωδεκάνησος έχασε το ειδικό δασμολογικό καθεστώς . Οι “ελεγχόμενοι” και τα “αμορτισέρ” , αδυνατούν να  σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο σύστημα που τους γέννησε. 

Οι Δωδεκανήσιοι πρέπει να ξέρουν πως σήμερα, μόνο η δική τους στάση μπορεί  να τους χαρίσει αισιοδοξία. Μόνο η δική τους στάση μπορεί να αποτελέσει μήνυμα. Μόνο η δική τους στάση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ