Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ


       Πρόκειται για το κείμενο που συντάχθηκε μετά την συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και συνοδεύεται από τις υπογραφές των κατοίκων του νησιού μας.
       Όπως ακούσαμε έχουν μαζευτεί πολλές υπογραφές και ενδεικτικά αναφέρουμε την πληροφορία που μας έδωσε ο κ Ηλίας Ηλίας, γνωστός για την ευαισθησία του και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για θέματα υγείας και όχι μόνο, ότι σε ένα απόγευμα στο Λιμάνι υπέγραψαν περίπου 600 συμπατριώτες μας!

Μάκης Αρμενιάκος


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ

       Σήμερα 6-6-2012 συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Λέρου μέσα στα πλαίσια της διάλυσης υγείας που αποτελούσε κεντρική επιλογή του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και υλοποιήθηκε από τους κατά τόπους διορισμένους εκφραστές αυτής της πολιτικής (Διοικητής, Υποδιοικητής, Δ.Σ ).
       Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Λέρου δεν λειτουργεί 

1) το Ακτινολογικό τμήμα, 2) το Μικροβιολογικό, 3) το Ορθοπεδικό και το Χειρουργικό, λόγω έλλειψης ιατοών αλλά και αναλωσίμων υλικών( υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και φαρμάκων). 
       Επίσης επί σειρά μηνών παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες των ιατρών και οι υπερωρίες των υπαλλήλων.
        Τέλος, από τον Φεβρουάριο του 2012 παραμένουν απλήρωτοι και οι προμηθευτές του νοσοκομείου, οι οποίοι πλέον αρνούνται να προμηθεύσουν τρόφιμα και άλλα είδη.
        Αποτέλεσμα αυτού, πέραν όλων των άλλων, είναι να αδυνατεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες σίτισης των ψυχασθενών, με κίνδυνο να δημιουργηθεί μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση για τους 450 μόνιμα νοσηλευόμενους ασθενείς, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Λέρου.
Ενόψει όλων των παραπάνω απαιτούμε:
Α) Να υπάρξει άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι κατεπείγουσες ανάγκες σίτισης, υγειονομικού υλικού και ειδών καθαριότητας.
Β) Να προσληφθούν άμεσα Ακτινολόγος, Ορθοπεδικός, Αναισθησιολόγος, Χειρουργός και Παθολόγος.
Γ) Να αντικατασταθεί άμεσα Διοικητής, Υποδιοικητής, Διοικητικό Συμβούλιο, Οικονομική και Διοικητική Υπηρεσία ,καθώς η μη συνεργασία όλων των παραπάνω προκαλεί περαιτέρω δυσλειτουργία στο ήδη υπάρχον νοσηρό περιβάλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ