Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Μίκας Ιατρίδη στην Κάλυμνο




Με τους συμπατριώτες της στην Κάλυμνο βρέθηκε η υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.
Μαζί με τον συνυποψήφιο της στο ψηφοδέλτιο του κινήματος Σεβαστό Κορφιά και στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος στην Κάλυμνο, Θεολόγο Κουλλιά, Σακελλάρη Μαϊλη, Μιχάλη Μαγκάκη και Ιερόθεο Σπανό, περιόδευσαν στο νησί όπου και συνομίλησαν με τους κατοίκους.
Παράλληλα, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί για λίγο στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του Δημάρχου 

Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη και να συνομιλήσει με τον Διευθυντή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου, Νίκο Μαμάκα.
Μετά την εγκάρδια υποδοχή που της επεφύλαξαν οι Καλύμνιοι και τις συνομιλίες που είχε μαζί τους, η Μίκα Ιατρίδη συνόψισε την κατάσταση στη συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε πριν την αναχώρηση της για τους Λειψούς και τη Λέρο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πραγματικά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου, εδώ στην Κάλυμνο, για την υποδοχή τους και την αγάπη τους.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρώτοι, έχουμε τονίσει, ότι το ζήτημα της παραχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους μας, πόσο μάλλον για μία ακριτική περιοχή όπως η δική μας.
Είναι προφανές ότι, οι υποστηρικτές του Μνημονίου δεν ενδιαφέρονται για τη νησιωτικότητα, για την προάσπιση των δημόσιων δομών, όπως η υγεία και η παιδεία ώστε να παραμείνουμε οι νησιώτες στον τόπο μας. Αντίθετα, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μας διώξουν από τα νησιά μας.
Όμως, ας αντιληφθούν οι δανειστές μας ότι, δεν μπορούν να κάμψουν το πείσμα των νησιωτών και την αγάπη που έχουμε για τα νησιά μας. Θα μείνουμε εδώ, όσο και αν αυτό τους χαλά τα σχέδια, όσο και αν τους εξαγριώνει.
Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα πίσω και να σταθούμε ισότιμα και με αξιοπρέπεια απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Εμείς, συνεχίζουμε να είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας. Δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Παρουσιάσαμε συγκεκριμένη εθνική αντιπρόταση για να βγούμε από το αδιέξοδο του Μνημονίου.
Παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως, μεταξύ άλλων, η δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού για τους οφειλέτες του δημοσίου, το νέο σύστημα για τις επιταγές, τη μείωση ΦΠΑ στο 5% για όλο το τουριστικό πακέτο, τη μείωση φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.
Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να βγει, επιτέλους, η θηλιά από το λαιμό της ελληνικής οικογένειας, για να μπορέσουν όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Την ίδια στιγμή τα μνημονιακά κόμματα λένε ότι, θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο όταν επί της ουσίας, με τις υπογραφές τους, οι οποίες είναι σε ισχύ, έχουν αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, απέναντι στην τρομοκρατικό δίλλημα ευρώ ή δραχμή και το δίλλημα της ακυβερνησίας που προβάλλουν για να φοβίσουν τον ελληνικό λαό, απαντάμε με τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, εντός του ευρώ και της ευρωζώνης.
Είμαι βέβαιη ότι οι νησιώτες συμπατριώτες μας, θα μας δώσουν τη δύναμη για να απαντήσουμε δυναμικά σε όσους στέρησαν την ελπίδα και την αξιοπρέπεια από τους Έλληνες πολίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ