Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θεσμική εκτροπή η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής»..


       Και που ήσασταν εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κ Κωνσταντοπούλου μου, το ΚΚΕ, η ΝΔ και γενικά όλη η αντιπολίτευση όταν πέρασε η αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση της υποκατάστασης της Βουλής από την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ κ Παπακωνσταντίνου; Τι κάνατε για να προασπίσετε το σύνταγμα όπως ορκιστήκατε ότι θα πράττετε με κάθε τρόπο και μέσο; Τι κάνατε όταν εμείς μέσα από αυτό το blog γράφαμε ότι παραιτηθείτε ΌΛΟΙ από την βουλή με το αίτημα της εφαρμογής του συντάγματος ή την διάλυση της βουλής;
ΤΙΠΟΤΑ δεν κάνατε! Ποντάρατε στην ενδυνάμωση της εκλογικής σας δύναμης από την καταστροφή που με δική σας ευθύνη ΌΛΩΝ, επιτρέψατε στο ΠΑΣΟΚ και την τρόικα να κάνουν.
       Αλλά το πιο σπουδαίο είναι ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ να κάνετε τώρα, στις νέες απόπειρες παραβίασης του Συντάγματος;
       Πάλι ανούσιο μπλα μπλα και παρέλαση για το θεαθήναι ή αποφασιστικές κινήσεις με πρακτικό αποτέλεσμα που έχει ανάγκη ο τόπος, η δημοκρατία και οι πολίτες;
       Ιδού πεδίο δόξας λαμπρό….
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:anti-ntp
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θεσμική εκτροπή η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής»..
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διακήρυξη των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων στην κυβέρνηση, καθώς και η αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, θέση την οποία η βουλευτής Α' Αθήνας του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλουχαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή»...


Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη διακήρυξη των «3», που έχει χαρακτηριστεί....

«οδικός χάρτης», και στην αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι:

«Η εξαγγελία' αυτή συνιστά, από μόνη της, θεσμική εκτροπή και αποτελεί ομολογία ότι στόχος είναι και πάλι, η δημιουργία 'Κυβερνητικής Βουλής', σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, ότι η Βουλή πρόκειται να εκλέξει το προεδρείο της με μυστική ψηφοφορία και προσθέτει ότι «το να προκαταλαμβάνεται το τι θα πράξει ένα μη εκλεγέν ακόμη Προεδρείο μιας μη συγκροτηθείσης Βουλής, κατά τρόπον ώστε να παρίσταται εντελώς εικονική η λειτουργία των θεσμών, είναι ενδεικτικό της πλήρους απαξίωσης του Συνταγματικού και Δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου».

Το ίδιο ισχύει, υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, για την προεξόφληση όχι μόνον της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής -κατά πλήρη περιφρόνηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας συνείδησης και ψήφου των βουλευτών- αλλά και για το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής, δηλαδή «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Η φράση αυτή, σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι αποκαλυπτική της πρόθεσης να φαλκιδευθεί η δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Και βέβαια, όχι μόνον δεν αναβαθμίζεται έτσι η λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, σε πλήρη στοίχιση με την πρακτική ψήφισης των Μνημονίων, που μετέτρεψε το Κοινοβούλιο σε διακοσμητικό στοιχείο και απομάκρυνε τη Βουλή από τη ζωντανή πραγματικότητα της κοινωνίας.
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ