Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο μεγάλος Έλληνας Γιάννης Μαρκόπουλος σπάει την σιωπή του στο “Ολυμπία” με ένα μανιφέστο υπερηφάνειας.

       Τι σχόλιο να κάνεις! Έχουμε τόσους πολλούς τιτάνες του πνεύματος και του πολιτισμού, και ήρωες της καθημερινότητας, αγνούς ανθρώπους του μόχθου με λεβέντικη καρδιά, δάσκαλους και φοιτητές με σπινθηροβόλο βλέμμα και κοφτερό μυαλό.
       Τους κάναμε Όλους πέρα! Τους πατήσαμε κάτω! Μας έπνιξε όλους μας ο αέρας των αεριτζήδων, η μαγκιά του γλύφτη, το Λάιφ-στάιλ των ξέκολων και των μαστουρωμένων τενεκέδων που ρίχνουν τα σκουπίδια τους στις μεσημεριανές εκπομπές, για να ξεράσουν στα παράθυρα των ειδήσεων οι «ειδήμονες» επί παντός επιστητού, και να αφοδεύσουν στην συνέχεια την Τούρκικη παρακουλτούρα των σήριαλ!
       Ντρέπεσαι πια να κάνεις καλή πράξη να μην σε πουν μαλάκα! Ενώ η λαμογιά και το γλύψιμο είναι άξια θαυμασμού από τους παρευρισκόμενους σε κάθε εξυπνάκια που τις ξεστομίζει υπερήφανος!
       Μόνο θλίψη σε πιάνει βλέποντας τα έδρανα της βουλής! Επαγγελματίες τζιτζιφιόγκοι οι περισσότεροι, κουβαλάνε τα κοστούμια και τις γραβάτες τους που φαίνονται, αλλά ομοιάζουν σαν αυτοί να λείπουν από μέσα! Άψυχοι, φανταχτεροί μα ασήμαντοι! Φτηνοί, ολίγοι, ψόφιοι, θλιβεροί!
       Πότε θα επιστρέψουν ως επι-κρατούντες οι Άριστοι;
Υ/Γ πρόσθεσα στην ανάρτηση ένα video από σχόλιο με  τραγούδι του Μαρκόπουλου που μου αρέσει πολύ 
  
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Ο μεγάλος Έλληνας Γιάννης Μαρκόπουλος σπάει την σιωπή του στο “Ολυμπία” με ένα μανιφέστο υπερηφάνειας.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον πολυχώρο «Bacaro» Ένας πανάξιος πρεσβευτής της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος που η παρουσία και το έργο του αποτελεί ευφημισμό για την πατρίδα που κακοποιήθηκε βάναυσα διεθνώς από ντόπιους ολίγιστους και ξένους επιβουλείς.


Οι δημιουργίες του, εθνικό κεφάλαιο διαχρονικής αξίας, ανέγγιχτο από εφήμερες διακυμάνσεις, αποστασιοποιημένο από υλικοτεχνικές αποτιμήσεις,  όπου άτιμες φυσαλίδες διογκώνονται νομίζοντας ότι μπορούν να κρύψουν τον Ήλιο.


Έναν Ήλιο που δεσπόζει στον Ορφικό λόγο του Μαρκόπουλου και συγκλονίζει την πνευματική Ευρώπη, μεταφέροντας με Θείο τρόπο την μυσταγωγία του Ελύτη σε μία Συμφωνία ανεκτίμητης  Τιμής, όπως αυτή του Έρωτα.

“Οι Έλληνες είναι επιφανείς! Είμαστε 11 εκατομμύρια επιφανείς. Κάθε Έλληνας είναι επώνυμος.

Οι ξένοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βάλλεται. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει παγκοσμίως στο απυρόβλητο. Όπως στο απυρόβλητο είναι η Ελβετία για οικονομικούς λόγους.

Η χώρα μας πρέπει να είναι στο απυρόβλητο λόγω των παγκόσμιων αγαθών που προσέφερε. Λόγω του Πολιτισμού. Της Παιδείας. Των Δημοκρατικών Θεσμών που γεννήθηκαν σε τούτον εδώ τον τόπο.”

Και συμπληρώνει λέγοντας:

“Δεν αρκεί μόνον αυτό. Η χώρα μας οφείλει να αποκτήσει ένα παγκόσμιο πανεπιστήμιο με διεθνή πρωτοβουλία. Στην Ελλάδα πρέπει να ιδρυθεί το καλλίτερο πανεπιστήμιο του κόσμου για την μεταλαμπάδευση αυτών ακριβώς των αξιών. Αυτών των αξιών που τα Έθνη οφείλουν να διαφυλάξουν ως χρυσάφι στα θησαυροφυλάκεια τους.”

Όπως ακριβώς είναι το έργο του Μαρκόπουλου, για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Χρυσάφι Ελληνικό και πανανθρώπινο που δεν δύναται να υποκατασταθεί από τεφτέρια αργυραμοιβών. Αγαθό που που μπροστά του υποκλίνεται επί δεκαετίες όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο θησαυροφυλάκειο της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος,  ανεβαίνει στη σκηνή του μεγάρου μουσικής, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:30, για να διευθύνει τα μουσικά του έργα: Την “Ερωτική Συμφωνία” σε παγκόσμια πρώτη, την “Λειτουργία του Ορφέα” και τον θεματικό κύκλο τραγουδιών «Ήλιος ο Πρώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ