Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κάποιος να τον λυτρώσει...

       Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Η γελοιότητα των δήθεν και των «σοβαρών» πολιτικών αποκαλύφθηκε από την κρίση! Εδώ και πολλά χρόνια οι προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ πολιτικοί που επέλεγαν «οι αγορές» - διαπλοκή για συνομιλητές τους και τους έχριζαν κορυφαίους και εν δυνάμει πρωθυπουργούς, μέσα από μια ακατάσχετη πολιτικάντηκη  φρασεολογία κενού περιεχομένου και με την ανάλογη δόση συνθηματολογίας, μάγευαν τα πλήθη! νόμιζαν !!. Στην ουσία επρόκειτο για έτοιμα από την κομματική πελατεία πλήθη να μαγευτούν! Οι περισσότεροι βολεμένοι και αποχαυνωμένοι από την οικονομική ευμάρεια, δεν άκουγαν ή δεν καταλάβαιναν τις παρλαπίπες τους, αλλά χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό ως υποχρέωση και ανταπόδοση της οικονομικής τους (και όχι μόνο) ανέλιξης.
       Υπό αυτές τις συνθήκες, μια εύηχη και με δυσνόητους πολιτικούς όρους αλλά ακαταλαβίστικη φράση, τότε προκαλούσε θαυμασμό! Πς τι λέει ο άνθρωπος, έγραψε!!! ενώ σήμερα, η ίδια πρόταση εν μέσω πανικού και κρίσης προκαλεί, επιεικώς απορία μετά χλευασμού. Τι λέει ο Μαλάκας;! Εδώ καιγόμαστε και αυτοί ….αρμενίζουν!
       Ο Ευάγγελος θα έχει (πολιτικά) την ίδια μοίρα του στοχαστή. Και ο Σαμαράς θα έχει την ίδια ή ίσως και χειρότερη. Αλλά και τα άλλα παιδιά που έπαιξαν ρόλο ως πρωτοκλασάτοι και διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την κρίση (που έφεραν και δημιούργησαν και κάνουν ότι μπορούν για να παραμένουμε σε αυτήν, υπακούοντας τους εταίρους μας που ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ από αυτήν και ΔΕΝ θέλουν να βγούμε από την γωνία που μας έχουν στριμώξει, πριν τα πάρουν ΟΛΑ και μας στύψουν σαν λεμονόκουπες) θα πληρώσουν και αυτοί (τουλάχιστον πολιτικά, το τίμημα.
       Ντόρα Ντόρα που είσαι Ντόρα! Όποιος βγαίνει από το κάδρο της σημερινής πολιτικής σκηνής (από την σκοπιά της κυβέρνησης) έχει (ελπίζει) πιθανότητες για επιβίωση στο μέλλον!! Και η Ντόρα το γνωρίζει καλά αυτό και δεν συνδέει άλλο το όνομά της και την δημόσια εικόνα της πια με τα μνημόνια! Εξάλλου πολύ σύντομα θα ανοίξει το παιχνίδι της διαδοχής στην ΝΔούλα.
       Αλλά άντε και το πάρεις το κόμμα Ντόρα μου, νομίζεις ότι θα βρεις τίποτα παραπάνω από ότι βρήκε ο Μπένυ στο ΠΑΣΟΚ;
       Αφού επιλέξατε την μόνιμη (δεκαετίες) πείνα του λαού, είσαστε καταδικασμένοι! Το πολύ πολύ να ελπίζεται σε διορισμένους διοικητές της ομόσπονδης Ευρώπης. Δηλαδή να αντικαταστήσετε το Φούχτελ και τον Ράιχενμπαχ! Όμως άδικα ελπίζεται!
       Η ΕΕ θα διαλυθεί! γιατί δεν είναι η Ευρώπη των λαών που θέλουν οι λαοί της, αλλά το απολυταρχικό (Ναζιστικού τύπου) μόρφωμα των Τραπεζιτών.
       ΔΕΝ θα έχετε τη χαρά να το επιβάλετε! Θα τσακιστείτε.
Υ/Γ Στα περισσότερα από τα σημεία του άρθρου διαφωνώ με τον αρθρογράφο, αφού πιστεύω ότι εκτός του Βενιζέλου, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει να προσφέρει κάτι (χορτάσαμε πια) και αν διαλύσει, θα απελευθερώσει κοινωνικές ομάδες, που χωρίς την συναισθηματική εξάρτηση (κόμμα-πρόσωπα-σύμβολα κτλ), θα μετατραπούν από παράγοντες ακινησίας και αρνητισμού σε θετικές και προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις.
Μάκης Αρμενιάκος    

πηγή:defencenet.gr
Κάποιος να τον λυτρώσει...

Γιατί πρέπει ένας πολιτικός που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο ως ο πιο χαρισματικός της γενιάς τους να φτάσει την απαξίωσή του ως το τέλος; Δεν υπάρχει γύρω του ένας σοβαρός άνθρωπος να εξηγήσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι βλάπτει διαρκώς εαυτόν και αλλήλους με το ύφος της δημόσιας παρουσίας του; Ότι με τις επιλογές του έχασε ακόμη και τη σημασία του να εμφανίζεται ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί απλούστατα ούτε κανονικό ΠΑΣΟΚ υπάρχει πλέον, ούτε ο ίδιος είναι κανονικός πρόεδρος;
Τι νόημα έχει να κρατάει ένα αξίωμα το οποίο ούτε ο ίδιος μπορεί να επιβάλλει, ούτε και οι υπόλοιποι του αναγνωρίζουν, ακόμη και αυτοί που προτιμούν να σιωπούν μέχρι σήμερα; Πού θα τον οδηγήσει αυτή η περιδίνιση στα συντρίμμια ενός πολιτικού κόμματος, του οποίου το DNA δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να κατανοήσει και να διαχειριστεί. Τουλάχιστον ο Γιάννης Ζίγδης είχε ιστορία στο χώρο που αποδιαρθρώθηκε επί των ημερών του.
Ο Βενιζέλος εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ υπό συνθήκες που ο ίδιος θεωρεί «μεγαλειώδεις».Ακολούθησε την τελευταία φάση της διαδρομής του Ανδρέα Παπανδρέου ως νεοσύλλεκτος φέρελπις, συνέχισε με τον Σημίτη ως δελφίνος και έσπασε τα μούτρα του όταν προσπάθησε να στραπατσάρει τον επόμενο Παπανδρέου, για να καταλήξει τελικά στο έλεός του. Δέχθηκε να πάει να χάσει στη θέση του και - για όσους ξέρουν το ΠΑΣΟΚ - χάρη σε αυτόν απέκτησε το σημερινό τίτλο του. Είναι προφανές άλλωστε ότι υστερεί απέναντί του σε ηγετικότητα.
Ωστόσο ακόμη και με αυτή τη διαδρομή είχε προοπτική να αφήσει το ίχνος του στο δημόσιο βίο, αρκεί να έδειχνε ότι αντιλαμβάνεται τους βασικούς κανόνες της πολιτικής. Δηλαδή να κινηθεί πέρα από το ναρκισσισμό της ρητορικής του. Να ακούσει, να συμμεριστεί, να κατανείμει και να ενταθεί. Δεν το έκανε, χειρίσθηκε λανθασμένα και αλαζονικά τα πολιτικά δεδομένα της συγκυρίας, και τελικά φορτώθηκε μια εξευτελιστική ήττα, για την οποία παραδόξως υπερηφανεύεται.
Έκτοτε απωθεί διαρκώς ό,τι απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, από στελέχη μέχρι ψηφοφόρους, ενιοτε με τη συμπεριφορά του και μόνο - χωρίς να είναι σε θέση να εισφέρει νέο αίμα για να αντικαταστήσει ό,τι χάνει. Στο λίγο διάστημα που είναι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει λάθος που να μην έκανε. Προκύπτει άλλωστε απ' τη διαρκώς συρρικνωμένη εικόνα του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί να ζουν αυτό το δράμα όσοι απλοί άνθρωποι είχαν ανυστερόβουλους δεσμούς με αυτό το χώρο;
Τα υπόλοιπα είναι εσωτερική υπόθεση. Αλλωστε τα κόμματα έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν- σε κάθε περίοδο. Ανεξάρτητα όμως από την ατυχή έκβαση της ηγεσίας του, γιατί αυτός ο, κατά τα λοιπά ταλαντούχος, πολιτικός επιτρέπει στον εαυτό του να του κάνουν έως και πλάκα οι υπόλοιποι και να προσπαθούν να τον τρελάνουν με όσα συμβαίνουν γύρω του;
Πόσο μακριά από την απλή πολιτική λογική, αλλά και την εσωτερική ψυχολογία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για να διαγράφει τον Σκανδαλίδη, αλλά να μην αγγίζει τον Παπανδρέου; Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αρχηγός που τον αγνοεί η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα; Ή πού οδηγεί να του ζητάει ο - ευφυέστερός του πολιτικά-  Λοβέρδος να τη συγκαλέσει, ενώ ο ίδιος – ο Λοβέρδος - ετοιμάζει εναλλακτικά νέο κόμμα;
Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που εμφανίσθηκε κάποτε στο ΠΑΣΟΚ ως στέλεχος–θαύμα βρίσκεται πιασμένος στα δίχτυα του. Όσο σπαρταράει, τόσο περισσότερο μπλέκεται. Ας του μιλήσει κάποιος καθαρά για τον λυτρώσει. Ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Αβέρωφ όταν είδε ότι δεν μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, τον έκοψε με μια απλή συνέντευξη.
Του Γιώργου Λακόπουλου από [protagon.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ