Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

17Η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

       Όταν εννοούμε κινητοποιήσεις, εννοούμε ευρεία συμμετοχή, πειθαρχία στις αποφάσεις, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και ΔΙΑΡΚΕΙΑ!
       Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί κακά τα ψέματα, δεν έχουμε να πείσουμε τους δικούς μας μανδαρίνους, που άσχετα αν δεν το παραδέχονται, έχουν αφεθεί και εφαρμόζουν τις αποφάσεις, εξωθεσμικών  για την δημοκρατία μας κέντρων αποφάσεων, όπως η τρόικα κτλ.
       Όμως η πίεση από μέρους μας θα πρέπει να είναι τόσο ισχυρή, όχι για να αλλάξουν τις αποφάσεις τους, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ γιατί δεν είναι δικές τους, ! αλλά για να «σπάσουν» ! Να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να πουν στους τροικανούς, τα παρατάμε! Βρείτε άλλους να σας κάνουν τη δουλειά, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !
       Πολύ σωστά άκουσα στην προηγούμενη συγκέντρωση για τις κινητοποιήσεις, ότι οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι απρόβλεπτες!
       Ναι, γιατί το κλείσιμο λιμανιών, αεροδρομίων κτλ ΔΕΝ τους καίει, με το σκεφτικό ότι, «θα κουραστούν και όταν αρχίσουν οι ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα θα τα παρατήσουν!» αφού αυτές οι κινητοποιήσεις στρέφονται εναντίον μας !
       Πότε ανησυχεί το σύστημα; Όταν αμφισβητείς την εξουσία του πάνω σου. Με ανυπακοή! Υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια κάποια κυβερνητική δράση πέρα από περικοπές και είσπραξη χαρατσιών και φόρων; ΌΧΙ !!
       Η μόνη, κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελεσματική ενέργεια είναι η στάση πληρωμών! Δεν έχω καράβια;  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΛΟΙ!
      Κλείνεις τη ΔΟΥ, Το Νοσοκομείο, τα σχολεία, το ειρηνοδικείο; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!
       Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα έτσι και αλλιώς! Αλλά για να πειστούν και όσοι φοβούνται, (η συμμετοχή θα πρέπει να είναι καθολική ή πολύ κοντά στο 100%, οπότε αν υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία, απαιτείται να μην αφήσουμε κανέναν να πληρώσει!) να εξεταστεί και η άσκηση Ένδικων μέσων, όπου υπάρχει η δυνατότητα από την ημερομηνία κατάθεσης αγωγής, να μην γίνονται προσαυξήσεις και να σταματά κάθε μορφή αναγκαστικής πληρωμής (πλειστηριασμών κα) μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης!

       Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται επιμονή και εγρήγορση, αφού ΌΛΟΙ πια είμαστε σίγουροι, ότι χωρίς αντίδραση δεν υπάρχει κανένα όριο, κόκκινη γραμμή ή φραγμός στον κατήφορο που μας οδηγούν.
       Υ/Γ Να μην ξεχνάμε και το γιαούρτι που μόνο καλό κάνει στην υγεία! Είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος διαμαρτυρίας για άσκηση πίεσης στους λαϊκούς αντιπροσώπους, αφού παρά τα λόγια αυτοί ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΝ και ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΝ και δεν μπορούν να καταλάβουν Αλλιώς!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr

17Η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Συνεχίζεται για 17η μέρα η κατάληψη στη ΔΟΥ Άνδρου από τους εργαζόμενους στη τοπική ΔΟΥ αλλά και κατοίκους του νησιού. Οι Ανδριώτες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΔΟΥ από το Υπουργείο Οικονομικών. Καμία συναλλαγή στην Εφορία Άνδρου δεν έχει γίνει από τις 16 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα της κατάληψης. Η συνέχιση της λειτουργίας των Δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά είναι ζήτημα ύπαρξης των νησιωτικών κοινωνιών. Ο αγώνας για επιβίωση συνεχίζεται.
Οι Ανδριώτες συνεχίζουν για 17η μέρα την κατάληψη της ΔΟΥ Άνδρου με αίτημα την παραμονή της Εφορίας και όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της ΔΟΥ Άνδρου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, τόσο στο νησί τους, όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επαρχία.
Οι Δικηγόροι της Άνδρου, δημοσίευσαν επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρει: «δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση της ΔΟΥ Άνδρου και επίσης δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στη ΔΟΥ καθώς ως συναλλασσόμενοι και για λογαριασμό των πελατών μας αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αναγνωρίζουμε και βλέπουμε καθημερινά τις αντιξοότητες στο περιβάλλον εργασίας τους. Το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Άνδρου θα επιφέρει μόνο προβλήματα στο νησί και δεν θα προσφέρει κάτι θετικό, όπως λανθασμένα πιστεύεται.»
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ν. Κυκλάδων σε ψήφισμα τους σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κυκλάδων ζητούν αναστολή της εφαρμογής της απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών.
Η κατάργηση της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών στα νησιά οδηγεί στη μείωση σημαντικών υπηρεσιών για τους πολίτες και οδηγεί σε μαρασμό τις νησιωτικές κοινωνίες. Το εθελόδουλο κυβερνητικό τρίο, εκτελεί πιστά τις εντολές των οικονομικών κατακτητών και δρομολογεί την εκκένωση των νησιών.
Πρόσφατα, προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας των βορειοανατολικών και δυτικών Κυκλάδων, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα και έχει άμεση σχέση με την ψυχική υγεία συμπολιτών μας. Οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων και τα τελευταία 8 χρόνια εξυπηρέτησαν 4667 ενήλικες και 1628 παιδιά. Τώρα βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού.
Με την αποψίλωση των εγκαταλελειμμένων πια νησιών μας από τις υπηρεσίες τους και την επιστροφή πρακτικών της δεκαετίας του 50 που και για τις πιο απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες αναγκαζόμασταν να ταξιδεύουμε και να διανυκτερεύουμε σε άλλα νησιά ή στον Πειραιά, γίνεται πλέον η διαβίωσή μας αφόρητη. Πριν από μερικές βδομάδες επέβαλαν το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων, τώρα συνεχίζουν με τις ΔΟΥ.
Στις Κυκλάδες αγωνιζόμαστε για την διατήρηση των νησιωτικών μας κοινωνιών. Λέμε όχι στα μνημόνια και στην εξαθλίωση της ζωής μας προς όφελος των τραπεζιτών – τοκογλύφων. Ο ένας δίπλα στον άλλον με οργάνωση και αγώνα θα αποκρούσουμε τα νέα φονικά μέτρα και αποφάσεις, θα ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.
Στις Κυκλάδες ζήσανε οι παππούδες μας, στις Κυκλάδες βρισκόμαστε εμείς, στις Κυκλάδες θα ζήσουν τα παιδιά μας. Κανείς δεν θα μας εκδιώξει από το τόπο μας. Αυτοί θα φύγουν και μάλιστα κακήν κακώς.
Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ