Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

O Χαϊκάλης στη Βουλή με κασετόφωνο (βίντεο)

       Προχθές (που λέει ο λόγος) η Βουλή υποβαθμίστηκε από μια μπουκάλα γάλα και μια φρατζόλα ψωμί  της Λιάνας Κανέλλη! ενώ και εχθές, πλήγμα στο κύρος της εδέχθη η Βουλή από ένα μαγνητοφωνάκι του κ Χαϊκάλη!
       Εξ αρχής νομίζω φαίνεται πόσο γελοία είναι αυτά τα επιχειρήματα και πόσο γελοίοι είναι αυτοί που τα παράγουν τα υιοθετούν και τα αναπαράγουν! Αλλά ας δούμε ποιο είναι το κύρος και η αξιοπιστία της Βουλής, και από ποιους τελικά κινδυνεύει να πληγεί.
       Ιεραρχικά ξεκινώντας, όπως σε κάθε οργανισμό, παίρνουμε την κεφαλή του. Πρόεδρος και Προεδρείο. Δεν χρειάζεται νομίζω να σχολιάσω τους νυν ή τους πρώην για να καταλήξω σε συμπεράσματα, αλλά απλά να αναφέρω ένα όνομα Πετσάλνικος !!! και πιάσαμε πάτο. Πάμε παρακάτω!
       Όχι ότι πριν όλα ήσαν τέλεια αλλά τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ο πάτος είναι ανέφικτος στόχος, αφού η πορεία της Δημοκρατίας μας και η λειτουργία της Βουλής, έχουν βυθιστεί σε απύθμενη οπή! Εδώ και τρία χρόνια ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα κρίσιμα νομοσχέδια για την επιβίωση της χώρας, τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και τα μεσοπρόθεσμα ψηφίζονται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, και μάλιστα τις περισσότερες φορές σε ένα άρθρο! Μιλάμε για τρομερή αναβάθμιση και Δημοκρατική ευαισθησία στους θεσμούς!
       Ακόμα σε αυτό το διάστημα είδαμε να προκύπτει αψήφιστος πρωθυπουργός τραπεζίτης, να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο ψηφισμένος πρωθυπουργός με την προϋπόθεση να παραιτηθεί την επόμενη μέρα για να μπει ο τραπεζίτης, και την κυβέρνηση του τραπεζίτη να στηρίζεται από τρία κόμματα, που κάνανε αντιπολίτευση!!! Εκτοξεύοντας το κύρος και την αξιοπιστία του Κυνο Βοείου στο άπειρο.
       Όχι, δεν πλήττονται η Βουλή, οι θεσμοί και το Σύνταγμα όταν αγνοούν α) την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, β)  το Ελεγκτικό Συνέδριο και γ) την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, που βγάζουν αντισυνταγματικό το μνημόνιο 3 !!!
       Ούτε το πραξικόπημα του Μειμαράκη να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια της ανατάσεως των παρευρισκομένων βουλευτών για την συνταγματικότητα του μνημονίου βλάπτει το κύρος της Βουλής, και φυσικά ούτε το λάθος του  Ιωάννη Τραγάκη (προεδρεύον) να ανακοινώσει ότι πέρασε το άρθρο 4 παρά την έντονη αντίδραση του κ Τ. Κουίκ, ενώ εκ των υστέρων ανακάλεσα!! Κτλ κτλ.
       Μιας όμως και αναφερθήκαμε για αντικείμενα μέσα στη βουλή (ψωμί – γάλα – μαγνητόφωνο) που προσβάλουν το κοινοβούλιο ας κοιτάξουμε και έξω από αυτό!
       Τα κάγκελα γύρο από τη Βουλή δεν την προσβάλουν; Τα ΜΑΤ, τα χημικά και οι κλούβες για να προσέλθουν οι αντιπρόσωποι του λαού να ψηφίσουν τα μέτρα εξόντωσης του, είναι στοιχεία εύρυθμης Δημοκρατικής διαδικασίας και λαϊκής κυριαρχίας;
       Καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα! Για ένα μαγνητοφωνάκι;
       Αυτό που παρηγορεί τουλάχιστον είναι να σκέφτομαι ότι ίσως τους ενόχλησε η φωνή του Σαμαρά που ήταν περασμένη μέσα, και όχι το ίδιο το μαγνητόφωνο!
«Σοβαροί» περαστικά σας!

Μάκης Αρμενιάκος       

πηγή:taxalia

O Χαϊκάλης στη Βουλή με κασετόφωνο (βίντεο)

Σκηνές απείρου κάλους στη Βουλή. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του για τον προϋπολογισμό έβγαλε ένα κασετοφωνάκι με τις..
προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και θέλησε να ακουστούν μέσω...μικροφώνου στην αίθουσα του κοινοβουλίου...
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντέδρασε έντονα και ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα. «Δεν είναι θέατρο εδώ κύριε Χαϊκάλη, σε λίγο θα ζητήσετε και κινηματογραφική προβολή» είπε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην αίθουσα επικράτησε ένταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ