Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΠΙΟ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ.

       Οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα περνούν από τη βουλή! Το νέο πακέτο μέτρων σε ένα νόμο σαν πακέτο! Οι ερωτήσεις των βουλευτών σωρεύονται και οι υπουργοί τις απαντούν κατ ‘εξαίρεση! Ενώ ο πρωθυπουργός δεν «κοσμεί» την βουλή δια της παρουσίας του, αφού έχει να πατήσει από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη βουλή!
       Η χειρότερη ΧΟΥΝΤΑ που γνώρισε ποτέ ο τόπος, αφού εκτός του «γύψου» προστέθηκε και η πείνα, και οι εξορίες πια δεν είναι απαραίτητες, ίσως (είμαι βέβαιος) γιατί ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ είναι σε διατεταγμένοι υπηρεσία αντιφρονούντες! ενώ οι «ξέμπαρκοι» (ακομμάτιστοι) διαδηλωτές, αναχαιτίζονται με άγρια καταστολή (που δεν ενοχλεί τη δικαιοσύνη και τους επίσημους αντιφρονούντες) από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, σε συνεργασία με τους αναρχικούς – κουκουλοφόρους – μπαχαλάκηδες, που είναι τόσο πολύ κατά του συστήματος, που το βοηθούν να επιβιώσει κάθε φορά που κινδυνεύει να διαλυθεί από τη λαϊκή οργή, για να εξαφανιστούν στην συνέχεια μέχρι την επόμενη μεγάλη διαδήλωση!
       Ακόμα ΔΕΝ υπάρχει η διεθνής κατακραυγή και πίεση, αφού αυτή η χούντα είναι σε χώρα εντός της ΕΕ και δομημένη μάλιστα με τις οδηγίες (και τις ευλογίες) και τους κανονισμούς της ίδιας της ΕΕ, παραβιάζοντας το ίδιο το Κοινοτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο).
       Αυτή η χούντα δε σου στέλνει το χωροφύλακα μέσα στο σπίτι σου για να σε εκφοβίσει και δεν φοβάται τις βρισιές σου, αλλά εισβάλει μέσα από την τηλεόραση, όχι απλά στο σπίτι σου, απευθείας στο μυαλό σου! και σε έχει μετατρέψει, σε ένα φοβισμένο, άβουλο, νωχελικό και ενδοτικό πολιτικό κτήνος, που μεταδίδει την κακομοιριά την αναποφασιστικότητα και τη δειλία!
       Με την άλλη τη χούντα, είχες (αν είχες) ένα αντίπαλο μπροστά σου! Ήξερες τον «εχθρό». Σε αυτήν την χούντα δεν υπάρχει αντίπαλος! Υποτίθεται ότι όλα γίνονται με δημοκρατικές – θεσμικές διαδικασίες! Σε αυτή τη χούντα – παρωδία ο αντίπαλος είσαι ΕΣΥ!

Υ/Γ Δεν φοβάμαι τους ξένους και τους εχθρούς. Τους δικούς μας φοβάμαι και τους φίλους μας                 
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!
http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/3c1a78bec75899ee0c948f8c78cc6d5b_XL.jpg?v=11
Πρωτοφανής η έπαρση της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει de facto καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αναπάντητες 300 ερωτήσεις βουλευτών, 120 μέρες έχει να εμφανιστεί ο Αντ. Σαμαράς στην ολομέλεια!
Τον πλήρη εξευτελισμό της Βουλής επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιβάλλοντας -στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της- ένα ιδιότυπο μοντέλο αντι-κοινοβουλευτικής εξουσίας.
Τον ρυθμό της συγκεκριμένης αντιδημοκρατικής τακτικής που ευτελίζει τον κορυφαίο θεσμό της χώρας τον δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς έχει 120 ημέρες να εμφανιστεί στην Ολομέλεια! Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς έχει εγκαταλείψει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα από τις 6 Ιουλίου 2012, όταν και εξήγγειλε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Παρά δε τις συνεχείς εκκλήσεις που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τιςδεκάδες ερωτήσεις που του έχει αποστείλει κυρίως ο κ. Αλέξης Τσίπρας, την δημοκρατική απαίτηση να ενημερώνει την Βουλή για κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και το θεσμικό του καθήκον να παραβρίσκεται κάθε δεύτερη Παρασκευή στη Βουλή για την «ώρα του Πρωθυπουργού», ο ίδιος επιλέγει να ενημερώνει αποκλειστικά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και όχι τον ελληνικό λαό!.
Υπ’ αυτά τα δεδομένα, τις «δημοκρατικές τους ευαισθησίες» έχουν χαλαρώσει και οι υπόλοιποι υπουργοί, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή –ημέρες κατά τις οποίες οι βουλευτές υποβάλλουν προς τους υπουργούς επίκαιρες ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές- η Ολομέλεια εκπέμπει εικόνες ντροπής, καθώς τα υπουργικά έδρανα είναι άδεια. Κατά μέσο όρο, από τις 40 ερωτήσεις που υποβάλλονται εβδομαδιαίως προς το σύνολο σχεδόν των μελών του υπουργικού συμβουλίου, είναι ζήτημα αν απαντώνται οι πέντε και αυτές το πολύ από δύο υπουργούς. Οι υπόλοιποι απλά αρνούνται να παραστούν και να υποβληθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ίδια εικόνα επικρατεί και στις γραπτές ερωτήσεις που υποβάλλουν οι βουλευτές, αναμένοντας υπουργικές απαντήσεις για θέματα που απασχολούν ιδιαιτέρως τις περιφέρειές τους. Από το σχετικό δελτίο των υπηρεσιών τις Βουλής προκύπτει ότι περισσότερες από 300 ερωτήσεις περιμένουν απαντήσεις, πολλές εξ αυτών έχουν υποβληθεί από τον περασμένο Αύγουστο!
Τρία πρόσωπα, τρία λάθη στο προεδρείο
Σε όλο αυτό το εξαιρετικά αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο τοπίο που διαμορφώνει η αντιθεσμική συμπεριφορά του πρωθυπουργούκαι των υπουργών του, η οποία «τραυματίζει» την καρδιά του κοινοβουλευτισμού, πρέπει να προστεθούν και οι επιλογές του κ. Σαμαρά για το Προεδρείο της Βουλής. Ειδικότερα, λίγους μήνες μετά την «τοποθέτηση» του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως Προέδρου της Βουλής και τρίτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας «έσκασε» η αποκάλυψη της «Real News» με καταγγελίες που τον θέλουν εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο «μαύρου χρήματος». Συνέχεια στο θέμα –βέβαια- δεν δόθηκε, όμως ενδεικτική της άποψης της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τον θεσμό της Βουλής ήταν η χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους.
Εξίσου ατυχής ήταν και η επιλογή του κ. Θανάση Νάκου ως αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και υπεύθυνου για την επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών καθώς αποδείχθηκε ότι, την ίδια που τον τοποθετούσαν υπεύθυνο να ελέγχει τους άλλους, το ΣΔΟΕ ήλεγχε και τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.
Ως τρίτη λανθασμένη επιλογή καταγράφεται αυτή του κ. Γιάννη Τραγάκη. Ο σημερινός Α αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου έχει καταφέρει να διορίσει όλο του το σόι στην Βουλή ενώ πρόσφατα «κατάφερε» να κάνει λάθος και στην κρίσιμη ψηφοφορία των αποκρατικοποιήσεων κάνοντας δεκτό άρθρο που δεν είχε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων!

1 σχόλιο:

Στραβόξυλο είπε...

Σιγά μην έκανε λάθος ο Τραγάκης. Σκόπιμα το έκανε για να μας σπάσει το τσαμπουκά. Σκέφτηκε πως είτε περάσει τώρα είτε όχι,έχουν κάνει το κουμάντο τους και θα πετύχουν το σκοπό τους. Εξάλλου δεν νοιάζονται αν τα μέτρα που παίρνουν ή οι νόμοι που ψηφίζουν σκοντάφτουν στο σύνταγμα και την νομιμότητα τους.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ