Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!

       Το είχα γράψει και παλαιότερα για να καταλάβουν ορισμένοι το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λαού. Με ποια λογική βγαίνουν τα ποσά και οι ημερομηνίες των δόσεων του μνημονίου; Μα φυσικά με την λήξη ομολόγων και πληρωμής τόκων παλαιών δανείων! Δηλαδή με τα νέα ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ διασφαλίζουμε τη ζημιά που θα πάθαιναν οι ξένοι από αδυναμία πληρωμής τους από την Ελλάδα. 
       Για μισθούς και συντάξεις πάντα είχαμε και έχουμε ενώ καλύπταμε και μέρος των υποχρεώσεων μας στους ξένους. Με την τρομοκρατία της πτώχευσης πέτυχαν να περάσουν την εξασφάλιση των δανειστών, την υποδούλωση της Ελλάδας και την εξαθλίωση του λαού, την διάλυση της οικονομίας και την συσσώρευση τεράστιου ενυπόθηκου χρέους για την κατάσχεση του δημόσιου πλούτου.
       Τέλος, τα όποια μεγαλύτερα ποσά των δανείων που μας έδιναν από την εξυπηρέτηση του χρέους πήγαν στην ενίσχυση των τραπεζών!! 
       Συμπέρασμα, το μνημόνιο όχι μόνο δεν προσέφερε ούτε ευρώ σε μισθούς και συντάξεις αλλά αντίθετα της απειλεί προς χάρη των δανειστών και της ενίσχυσης των τραπεζών.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!

ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Για Ελληνικό ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ πηγαίνουν τα 3,3 Δις, το οποίο όπως αποκαλύπτει η Le Monde ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ! Πανηγυρίζουν όμως για το PSI το οποίο εξόντωσε μικροομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κλπ.



Τα υπόλοιπα 900 εκ. πηγαίνουν για αποπληρωμή …τόκων! Δηλαδή οι ξένοι δανειστές δεν χάνουν ούτε τους τόκους τους, ενώ οι Έλληνες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα διαθέσιμα κοινωνικής πολιτικής.

Καταλάβατε τώρα πόσο αληθινοί βγαίνουμε για ότι γράφαμε τόσον καιρό; Όλοι δούλεψαν για να υποθηκεύσουν τον δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίσουν τους κερδοσκόπους  δανειστές και όχι τους καθαρούς επενδυτές ή αποταμιευτές.

Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν, εξυπηρέτησε θαυμάσια αυτούς που τον εξέλεξαν για πρωθυπουργό. Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης στάσης πληρωμών για τους κολοσσούς μειώνονται και τώρα το ΔΝΤ ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το πλιάτσικο των εγγυήσεων που πρόθυμα τις προσέφεραν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος με κορωνίδα την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ