Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σαχινίδης: Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ


       Εκτός από ΟΛΟΥΣ τους στόχους και ΟΛΕΣ τις κόκκινες γραμμές και τις υποσχέσεις για τη μη λήψη νέων μέτρων, ΟΛΟΥΣ τους πανηγυρισμούς για νίκες που μας έβγαζαν από την αβεβαιότητα που ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ, τώρα ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ και οι απειλές από τους ίδιους που τις επικαλέστηκαν για τα τερατουργήματα των εκβιασμών τους!
       Ο Γιουνκέρ μιλάει για προπαγάνδα όσων μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!!!! δηλαδή επιβεβαιώνει τους επικίνδυνους Καμμένο και Τσίπρα και αποκαλεί προπαγανδιστές τον Βενιζέλο, Σαμαρά και όλους τους μνημονιακούς που θέλουν να επιβάλουν ως ερώτημα των εκλογών Μνημόνιο η Δραχμή αντί για μνημόνιο ή σωτηρία!
       Τώρα εκβίαζαν για σχηματισμό κυβέρνησης διαπραγμάτευσης μνημονίου, υπό το καθεστώς πίεσης για οικονομική κατάρρευση της χώρας με ανυπόγραφα non paper για να μην παραδεχθούν την αποτυχία και του 2ου μνημονίου!!! που εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές και κανέναν (μισθούς - συντάξεις) άλλον.
       Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες! οφείλουμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα όπως το fax της προεδρίας με το plan B, με τη δημοσιοποίηση του οποίου, από την ΝΔ πρώτα, τίναξε στον αέρα σχηματισμό κυβέρνησης που η ΝΔ διακήρυττε ότι επιθυμούσε διακαώς, για να αποτραπούν νέες εκλογές, που τις χρεώνουν στο Τσίπρα!!!! 
       Η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης των μνημονιακών σε όλο τους το μεγαλείο!!!
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:olympia.gr
Σαχινίδης: Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ
Σαχινίδης: Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ : Τον προβληματισμό των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατέγραψε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Φίλιππος Σαχινίδης στο Eurogroup.«Έχουν δει πολύ καλά τα αποτελέσματα των Τον προβληματισμό των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατέγραψε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Φίλιππος Σαχινίδης στο Eurogroup.
«Έχουν δει πολύ καλά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά αυτό που τόνισαν πολλές φορές είναι το γεγονός ότι


τους εκπλήσσει το γεγονός ότι το 75% των Ελλήνων εμφανίζεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ… αλλά αντίστοιχο ποσοστό φαίνεται να μην επιθυμεί τη συμφωνία με τους θεσμικούς της πιστωτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «υπάρχει προγεφύρωμα για να επεκτείνει το πρόγραμμα της η Ελλάδα για ένα χρόνο μετά το 2014».
Αναφορικά με το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι νομικά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα: «Αυτή τη στιγμή μπορεί πολιτικοί να δηλώνουν δημόσια απόψεις του τύπου “η Ελλάδα να φύγει από ευρώ” αλλά νομικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα». Παράλληλα, επέκρινε όσους πολιτικούς αρθρώνουν τέτοιο λόγο: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν για έξοδο από το ευρώ. Αν μία χώρα φύγει δια της βίας από την ευρωζώνη, σας διαβεβαιώνω ότι οι αγορές θα πιστέψουν ότι οποιαδήποτε άλλη μπορεί να φύγει και  αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση της νομισματικής ένωσης».
Για τα ταμειακά διαθέσιμα, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «έχουν» μία συγκεκριμένη διάρκεια, συνδέοντας την με την φορολογική διάθεση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ