Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Χωρίς χαράτσι εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

       Ακούστηκε και από τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, που δεν προσθέτει βέβαι και τίποτα από πλευράς αξιοπιστίας, αλλά φαίνεται, παρά την προεκλογική περίοδο που βρισκόμαστε, ότι η ασφυξία ρευστότητας της ΔΕΗ επιβάλει αλλαγή στρατηγικής για την είσπραξη του χαρατσιού των ακινήτων.
       Αυτό αγαπητοί αναγνώστες, σημαίνει τη νίκη όσων αρνηθήκαμε πεισματικά να πληρώσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ρισκάροντας να βρεθούμε χωρίς ηλεκτρικό στην καθημερινή μας διαβίωση, και ΌΧΙ σε όσους έσπευσαν (εφόσον είχαν την δυνατότητα) να τους πληρώσουν έστω βρίζοντας.
       Τα περισσότερα από τα δεινά μας είναι γιατί τα δεχόμαστε και όχι γιατί μας τα επιβάλουν!
       Πρέπει επομένως να αλλάξουμε νοοτροπία, να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, και να επιβάλουμε όπου μπορούμε, τα δίκαια αιτήματα μας.
       Σκεφτείτε πως θα αντιδράσετε στο μέλλον σε κάθε παρόμοια περίπτωση κατάφωρης αδικίας, και μην ξεχάσετε να τιμωρήσετε με την ψήφο σας όσους σχεδίασαν και εφάρμοσαν αυτές τις τρισάθλιες πρακτικές.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:anti-ntp
Χωρίς χαράτσι εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Χωρίς χαράτσι εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Οδηγίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το τέλος ακινήτων του 2012 και αν αυτό θα καταβληθεί όπως πέρυσι, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αναμένει η ΔΕΗ.
Παράλληλα και για μικρό χρονικό διάστημα, οι λογαριασμοί, όπως έγινε γνωστό από την επιχείρηση, θα εκδίδονται χωρίς το τέλος ακινήτων.

Το τέλος επιβλήθηκε πέρυσι και ενσωματώθηκε σε δύο δόσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ενώ για εφέτος ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατανομή του σε περισσότερες δόσεις.
Η επιβολή του τέλους είναι η βασική αιτία για τα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αδυναμίας πολλών καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το τέλος, αναφέρει το ethnos.gr.
Στο μεταξύ, με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έχει κριθεί αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν το τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ