Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Έξι βήματα πριν το παραβάν.



Γράφει η 
Μίκα Ιατρίδη
Υποψήφια Βουλευτής με 
τους Ανεξάρτητους Έλληνες

 Έξι βήματα πριν το παραβάν.
Έξι βήματα μεσολαβούν από το θρανίο που παραλαμβάνουμε τα ψηφοδέλτια, μέχρι να μπούμε στο παραβάν για να ψηφίσουμε. Εκεί όπου, τελικά, μένουμε απελπιστικά μόνοι για να αποφασίσουμε, αλλά ταυτόχρονα, η απόφαση μας, επηρεάζει και όλους τους άλλους.

Έξι βήματα λοιπόν. Για να μαζέψουμε τις σκέψεις μας και να πάρουμε θέση εμείς, για αυτά που μας συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Έξι βήματα για να αποφασίσουμε, οριστικά πια, για το μέλλον μας. Για να δώσουμε τη δική μας απάντηση, σε όλους αυτούς που επί δυο χρόνια:

·         Μιλούσαν για σωτηρία της χώρας και τελικά εννοούσαν τη σωτηρία των τοκογλύφων πιστωτών.

·         Μιλούσαν για μεταρρυθμίσεις και τελικά εννοούσαν τη διάλυση των μισθών και των σχέσεων εργασίας.

·         Είπαν ότι τα Μνημόνια ήταν μονόδρομος και τελικά εννοούσαν, δια στόματος του ίδιου του κ. Παπανδρέου, ότι μονόδρομος ήταν να μας καταντήσουν πειραματόζωα.

·         Υπόσχονταν κάθε φορά ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνουν και κάθε τρεις μήνες μείωναν τους μισθούς και τις συντάξεις και αύξαναν τους φόρους.

·         Μιλούσαν για εσωτερική υποτίμηση, ως λύση για την ανταγωνιστικότητα και τελικά εννοούσαν τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, αφού με τους φόρους που επιβάλλουν, οι τιμές όλων των βασικών αγαθών, παρέμειναν στα ύψη. Μισθοί Βουλγαρίας, με τιμές Βρυξελλών.

·         Κορόιδευαν και συκοφαντούσαν τους Έλληνες πολίτες, για να επιτεθούν τελικά στο βασικό κύτταρο της χώρας μας, την οικογένεια. Προκάλεσαν πρωτοφανή ανεργία, φτώχεια και ανέχεια. Και θα προκαλέσουν και άλλη.

·         Έλεγαν ότι το φάρμακο και η θεραπεία που εφαρμόζουν, είναι τα καλύτερα, για να δούμε τελικά, ότι και τα δυο οδηγούν στην καταστροφή. Και όμως, επιμένουν να συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο.

·         Μιλούσαν για ανάπτυξη και τελικά, αυτό που εννοούσαν, ήταν η ανάπτυξη για τα λίγα συμφέροντα, που παραμονεύουν σαν τα κοράκια, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες μας και για μια κουταλιά λάδι τις ζωές μας.

·         Μιλούσαν για την αλήθεια που πρέπει να ακούνε οι Έλληνες πολίτες και εννοούσαν τα χωρίς ντροπή ψέματα, που αραδιάζουν για να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο μας. Ακόμα και τώρα, εδώ στα νησιά μας, λένε ψέματα ότι δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Μα, το λέει και η τελευταία έκθεση του γραφείου του Πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου, η οποία βασίζεται στο Μνημόνιο, που και οι δυο υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν.

·         Μιλούσαν για ανάπτυξη των νησιών μας, για την Ελλάδα που κρατά τις Θερμοπύλες, και εννοούσαν την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών, την οικονομική εξαθλίωση των δήμων, τη διάλυση του συστήματος υγείας. Στόχος τους, είναι να φύγουμε οι νησιώτες από τον τόπο μας, γιατί η φυγή μας, βολεύει αρκετούς.

Έξι βήματα, λοιπόν. Έξι ήρεμα και σταθερά βήματα.

Οι Έλληνες πολίτες, οι Δωδεκανήσιοι άκουσαν τις απόψεις όλων μας. Ζουν μια συγκεκριμένη πραγματικότητα. Με βάση αυτή θα ψηφίσουν και θα λάβουν την απόφαση τους.

Τα κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Εμείς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» πιστεύουμε ότι ο δρόμος των Μνημονίων, δεν οδηγεί πουθενά. Καταθέσαμε συγκεκριμένη εθνική αντιπρόταση. Μια πρόταση, που μας κρατά στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισότιμα και με αξιοπρέπεια. Για να κρατήσουμε ζωντανές τις οικογένειες μας, τα νησιά μας, την πατρίδα μας.

Έξι βήματα, λοιπόν. Τόσα, όσα χρειάζονται για να αποφασίσουμε, αν θα βρεθούμε μπροστά στο «εκτελεστικό απόσπασμα» των Μνημονίων, ή αν θα τολμήσουμε να πάρουμε ξανά, τις τύχες μας στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ