Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! … Ευχή, συνήθεια ή κοροϊδία;



       Αφού δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου, θα έρθει η ανάπτυξη!!!
       Φυσικά πρόκειται για κοροϊδία όταν το Καλή Χρονιά βγαίνει από τα χείλη αυτών που έχουν δρομολογήσει με κάθε λεπτομέρεια, την εξάντληση  κάθε πιθανότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού στον οποίο απευθύνουν τις ευχές τους!
       Δώδεκα ημέρες κλειστή η τηλεόραση για να αποφύγω 
μεταξύ άλλων, το θλιβερό θέαμα από τα video με τα κάλαντα και τις ευχές των πολιτικών αρχηγών και του προέδρου της Δημοκρατίας!
       Ευχή βεβαίως είναι όταν απευθύνεται από ανθρώπους με αγάπη και ενδιαφέρον σε όσους αγαπούν, αφού στην αγάπη δεν χωράνε λογικές και προβλέψεις. Εύχεσαι και θέλεις, χωρίς να νοιάζεσαι αν και κατά πόσο είναι δυνατόν, έτσι από θαύμα, να είναι καλά όσοι αγαπάς.
       Από καλή συνήθεια βεβαίως είναι και όλες οι άλλες ευχές (οι περισσότερες με καλή πρόθεση. Η υποκρισία δεν είναι προνόμιο μόνο των πολιτικών!) στα πλαίσια του κοινωνικού μας περίγυρου.
       Αυτές τις μέρες όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλογισθούμε ποιες ευχές (προϋποθέσεις) θα μπορούσαν να δώσουν πιθανότητες πραγματοποίησης της ευχής για Καλή Χρονιά;
       Εύχομαι την νέα χρονιά να αδειάσουν οι καναπέδες, να σβήσουν οι τηλεοράσεις και επιτέλους να πάψουμε να είμαστε παθητικοί θεατές όσων μας αφορούν και καθορίζουν τις ζωές μας!
       Εύχομαι επίσης να καταλάβουμε όλοι ότι ψεύτικες θεωρητικές προσδοκίες για ανάπτυξη, που απαιτούν τις χειροπιαστές θυσίες εξαθλίωσης του σήμερα, είναι μια τακτική εξαπάτησης του λαού, που αν ΔΕΝ αντιδράσει, ΘΑ πρέπει ΟΡΙΣΤΙΚΑ να ξεχάσει οποιαδήποτε βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου που συνεχώς φθίνει.
       Τέλος η σημαντικότερη ευχή μου είναι να αφήσουμε τις ευχές! και να περάσουμε στα Έργα και στις πράξεις.
       Κανείς ΔΕΝ δικαιούται περισσότερα στη ζωή, από αυτά που μπορεί με τον αγώνα του να κατακτήσει. Κοινώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
       Καλούς Αγώνες!
Μάκης Αρμενιάκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ