Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μίκα Ιατρίδη. Ερώτηση για την κινητοποίηση των κατοίκων των Λειψών με την κατάληψη του περιφερειακού ιατρείου του νησιού.



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 22 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να μας πει αν επιθυμεί οι ακρίτες νησιώτες να μείνουν στον τόπο τους».

Την κινητοποίηση των κατοίκων των Λειψών με την κατάληψη του περιφερειακού ιατρείου του νησιού, λόγω έλλειψης ιατρών, έφερε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζει στην ερώτηση της, ότι επί μακρό χρονικό διάστημα, τα ακριτικά νησιά όπως οι Λειψοί, μένουν με έναν μόνο γιατρό, επειδή η 2η ΔΥΠε προκειμένου  να καλύψει τα κενά, μετακινεί τους γιατρούς μεταξύ των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Η τακτική αυτή, σύμφωνα με τη βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους των νησιών, ενώ ακόμα και βασικές παροχές υπηρεσιών υγείας, όπως βασικές εργαστηριακές εξετάσεις, απλά δεν γίνονται.

«Πρέπει η κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λύσει αυτά τα προβλήματα» σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη και ζητά από τον Υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, τόσο για την κάλυψη των νησιών με επαρκές ιατρικό προσωπικό, όσο και για την κάλυψη των ελλείψεων που παρατηρούνται σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Με έναν μόνο γιατρό οι Λειψοί, χωρίς τις ουσιώδεις παροχές υγείας οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού».

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα οι κάτοικοι των Λειψών, αφού προχώρησαν στην κατάληψη του περιφερειακού ιατρείου του νησιού τους, προσπαθώντας να αποτρέψουν τη μετακίνηση της αγροτικής ιατρού και τη συνακόλουθη στελέχωση του ιατρείου με έναν μόνο ιατρό.

Το λυπηρό είναι - και δείγμα του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στους ακρίτες νησιώτες - ότι η κατάσταση αυτή έχει παγιωθεί, αφού λόγω ελλείψεων, η 2η ΔΥΠε προχωρά σε μετακινήσεις γιατρών μεταξύ των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, για να καλύπτει τα κενά.

Το αποτέλεσμα είναι, οι Λειψοί, όπως και άλλα μικρά νησιά, να μένουν επί μακρόν με έναν μόνο γιατρό, ο οποίος εξωθείται σε εξάντληση από τη στιγμή που δεν  μπορεί να έχει ούτε μια ημέρα ξεκούρασης, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος, σε περίπτωση αεροδιακομιδής, το νησί να μην έχει καθόλου γιατρό.

Επιπλέον, το περιφερειακό ιατρείο δεν έχει ιατροφαρμακευτικό υλικό και φάρμακα, ενώ τα αντιδραστήρια του είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Επειδή η κυβέρνηση, θα πρέπει να πει ξεκάθαρα στους ακρίτες νησιώτες, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους κρατήσει στον τόπο τους και θα τους εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να υπάρχουν οι γιατροί που απαιτούνται για ένα νησί όπως οι Λειψοί;
Πως θα αντιμετωπίσει τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζει το περιφερειακό ιατρείο των Λειψών;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ