Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποιες περιφέρειες κερδίζουν και ποιες χάνουν έδρες

       Χωρίς αλλαγή ο νομός Δωδεκανήσου (5 έδρες) ενώ κερδίζει μια επιπλέον έδρα ο νομός Κυκλάδων (από 3 σε 4).
Μ. Α.
πηγή:defencenet.gr
Ποιες περιφέρειες κερδίζουν και ποιες χάνουν έδρες

Τις βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές καθορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α 10 - 01/14/2013) και βάσει του οποίου επέρχονται αυξομειώσεις εδρών σε εκλογικές περιφέρειες της χώρας μετά την απογραφή της 9 ηςΜαϊου 2011 .
Έχει προηγηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθ. Δ 224/2012) που το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιο σημαντικές αλλαγές επέρχονται στο Νομό Αττικής (υπόλοιπο) όπου οι έδρες αυξάνονται από 12 σε 15 (εκλέγονται 3 επιπλέον βουλευτές) ενώ μειώνονται κατά 3 στην Α Αθηνών-οι έδρες από 17 ορίζονται σε 14.

Επίσης, στην Β Αθηνών οι έδρες ορίζονται σε 44 από 42, στη Β Θεσσαλονίκης από 7 γίνονται 9, στο νομό Θεσπρωτίας από μία ορίζονται δυο οι έδρες, στο νομό Μαγνησία προστίθεται μια έδρα (από 5 σε 6), όπως και στο νομό Κυκλάδων (από 3 σε 4). Μια έδρα λιγότερη καθορίζεται στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ