Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου οδηγεί στην απομόνωση τους κατοίκους των μικρών νησιών της χώρας»



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 17 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου οδηγεί στην απομόνωση τους κατοίκους των μικρών νησιών της χώρας».

Ερώτηση για τη διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων των Μικρών Κυκλάδων, κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Στο κείμενο της ερώτησης, η βουλευτής αναφέρεται στην επιστολή των Νησιωτικών Δημοτικών Κοινοτήτων Δονούσας, Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων με την οποία καταγγέλλεται ότι οι Μικρές Κυκλάδες θα μείνουν χωρίς σύνδεση με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, για δυόμιση μήνες.

Τονίζοντας ότι, η παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους, εξασφαλίζει την ελληνικότητα του Αιγαίου, η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει ότι, οι κάτοικοι του Αιγαίου δεν μπορούν να θεωρούνται πολίτες Γ΄ κατηγορίας και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: «Χωρίς ενδοκυκλαδικά δρομολόγια οι Μικρές Κυκλάδες»
Χωρίς ενδοκυκλαδικά δρομολόγια θα παραμείνουν οι Μικρές Κυκλάδες, για περίπου δυόμιση μήνες. Σύμφωνα με την επιστολή των Νησιωτικών Δημοτικών Κοινοτήτων Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων, Σχοινούσας η αποδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «Άρτεμις», λόγω των περικοπών στις πιστώσεις για τις άγονες γραμμές, και η ετήσια ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Spirit» θα αφήσει τις Μικρές Κυκλάδες χωρίς τακτική συγκοινωνία με την Σύρο, πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι νησιώτες δείχνει ότι η πιστά εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου οδηγεί στην απομόνωση τους κατοίκους των μικρών νησιών της χώρας και αναπόφευκτα δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.
Επειδή η παραμονή των αιγαιοπελαγιτών στον τόπο τους εξασφαλίζει την ελληνικότητα του Αιγαίου. Επειδή οι νησιώτες δεν μπορούν να θεωρούνται πολίτες Γ΄ κατηγορίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή. Επειδή αποτελεί πρόκληση για τους νησιώτες, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να παρουσιάζει σχέδιο επί χάρτου για τη νησιωτική πολιτική και την ίδια στιγμή με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του να καταδικάζει σε μαρασμό όσους επιμένουν να ζουν στα νησιά τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μικρών Κυκλάδων με τη Σύρο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ