Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μίκα Ιατρίδη. Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

pressoffice@iatridi.gr

Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Γράφει η Μίκα Ιατρίδη.

Από την Τρίτη τα μεσάνυχτα η νέα Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ολοκληρώθηκε μια διαδικασία κατά την οποία, όπως και τους τελευταίους είκοσι μήνες, το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου έχουν αλλάξει το νόημα των ελληνικών λέξεων.

Η συνενοχή έχει μετονομαστεί σε συναίνεση. Η φορολογική λαίλαπα σε φορολογική δικαιοσύνη. Η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων σε μείωση του ελλείμματος. Οι ακατάσχετες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση σε ωμό εκβιασμό και απειλές για επικείμενη χρεοκοπία. Το αποτυχημένο Μνημόνιο Ι σε επιτυχημένο Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο ΙΙ. Η ενότητα της Ελλάδας σε ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεννόηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για ενότητα.


Γιατί, η εμπιστοσύνη, για να ριζώσει, χρειάζεται καθαρές κουβέντες. Χρειάζεται ειλικρίνεια. Χρειάζεται παραδοχή των λαθών. Χρειάζεται επιμονή. Χρειάζεται συνέπεια.

Και, δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν χαρακτηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, και τώρα που είναι στην Κυβέρνηση. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ αντί να εξηγήσει τι πήγε λάθος με το Μνημόνιο, συνεχίζει και δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού στον ελληνικό λαό. Συνεχίζει και απειλεί τον ελληνικό λαό.

Όμως, κανείς, μα κανείς, δεν εμπιστεύεται αυτόν που τον τρομοκρατεί. Αυτόν που του προκαλεί φόβο. Αυτόν που σκοτώνει τα όνειρα του.

Η πραγματικότητα είναι μια. Η συνταγή που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει οικτρά. Έχει κάνει την κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πριν έναν χρόνο. Δεν το λέει η Ν.Δ. μόνο. Το λένε, πλέον, πολλοί υπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης, το παραδέχονται  έγκριτοι αναλυτές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ψελλίζουν και οι εκπρόσωποι της Τρόικας.

Και για όλα αυτά, η νέα, ανασχηματισμένη Κυβέρνηση του «όλον» ΠΑΣΟΚ δεν μας είπε κουβέντα κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή. Οι υπουργοί της μίλησαν λες και οι εκλογές έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Όμως, οι εκλογές έγιναν πριν είκοσι μήνες, περίπου, και ήταν τραγελαφικό να έρχονται οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και να κάνουν, ακόμα, διαπιστώσεις.

Είναι γεγονός ότι ο καθένας μας μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον που δουλεύει και κάνει λάθη, αρκεί να τα διορθώνει. Οι περισσότεροι Υπουργοί όμως παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συζήτησης αμετανόητοι, και όσοι ήταν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και όσοι υπουργοποιήθηκαν με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ακούσαμε απίστευτα πράγματα από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ξεπέρασε, όμως, κάθε φαντασία ήταν η καινοφανής προσπάθεια του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού να αποσυνδέσει την εφαρμοζόμενη βαριά φορολογική πολιτική από το κόστος των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Και να χαίρεται, ταυτόχρονα, που έχει τη φορολογία τόσο υψηλή, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές μας την έχουν ρίξει στο μισό ή και παραπάνω. Με αυτήν την λογική θα προχωρήσει η νέα Κυβέρνηση; Έτσι θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα;

Ζήτησε ο κ. Παπανδρέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Την έλαβε από τους βουλευτές του. Οι νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ. είπαμε όχι. Και δεν είπαμε όχι στη βάση του τυπικού κομματικού καθήκοντος. Είπαμε όχι, γιατί πέρα από την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ γενικά για τη χώρα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις επιλογές της απαξίωσε και απαξιώνει τα νησιά μας. Ο κατάλογος των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι μακρύς, ενδεικτικά όμως θα υπενθυμίσω ότι μας ζητήθηκε να εμπιστευτούμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος:

Υποσχέθηκε τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις για όλα τα ακριτικά νησιά, ακόμα και τα πιο μικρά και άγονα, για να ψάχνουμε τελικά οι νησιώτες όχι μόνο πλοία, αλλά ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέγιστο παράδειγμα πολιτικής εξαπάτησης.

Υποσχέθηκε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και στα πιο απομακρυσμένα νησιά για να ψάχνουμε επί μήνες γιατρούς στα κέντρα Υγείας, όπως στην Πάτμο, τη Λέρο την Κάρπαθο και αλλού και για να συζητάμε επί έξι μήνες για το αν το ακριτικό, νησιωτικό, νοσοκομείο της Ρόδου θα είναι στη Β΄ ή στη Γ΄ Ζώνη εφημεριών.

Υποσχέθηκε ανάπτυξη και ολοκλήρωση των υποδομών στα νησιά μας για να φτάσουμε στο σήμερα και να μην κουνιέται φύλλο.

Υποσχέθηκε αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά μας και βλέπουμε μία προς μία τις υπηρεσίες να καταργούνται, ΙΚΑ, εφορίες, στρατολογικά γραφεία. Λες και μπορούν οι νησιώτες να μετακινούνται, ειδικά το χειμώνα, εύκολα από το ένα νησί στο άλλο.

Υποσχέθηκε αναβάθμιση της Παιδείας για να προχωρήσει στην κατάργηση σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να απαξιώσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υποσχέθηκε μια νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη» για να ψάχνουν οι δήμαρχοι των ακριτικών νησιών υπαλλήλους για να κάνουν τα βασικά.

Υποσχέθηκε αναβάθμιση του νησιωτικού χώρου και στήριξη των αιγαιοπελαγίτικων νησιών, για να έχουμε μόνιμους επισκέπτες αεροπλάνα και πολεμικά πλοία της γειτονικής μας χώρας.

Υποσχέθηκε μεταναστευτική πολιτική, για να κατακλύζονται, ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ, τα ακριτικά μας νησιά με εκατοντάδες λαθρομετανάστες, μόνο στη Λέρο βρίσκονται πάνω από εξακόσιοι.

Αυτά, και όχι μόνοσυμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίουστα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες στο Βόρειο Αιγαίο.

Με αυτές τις επιλογές της, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την όποια εφαρμογή του Μνημονίου, η Κυβέρνηση απαξίωσε και απαξιώνει τα νησιά μας, όπως απαξιώνει τη χώρα και τους πολίτες στο σύνολό τους.

Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Απλώς έγινε μια ανακύκλωση προσώπων τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν το ίδιο αποτυχημένο μείγμα πολιτικής. Όμως, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Και αλήθεια, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον ο οποίος είτε σκόπιμα είτε από άγνοια κάνει το ίδιο λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ