Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γενικευμένη σύρραξη στο Σύνταγμα

Κάτω η χούντα των φασιστοειδών του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ
Προδότη Άνανδρε φασίστα Παπανδρέου Πάρε δρόμο
Αλήτη μην ξαναπείς ότι είσαι Έλληνας Κολοπαίδι, δίποδο τέρας, ελεεινέ.
Να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΛΗΤΗ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!
κπηγή:zougla.gr

Γενικευμένη σύρραξη στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 15:05


Συντονιστείτε στο Zougla Radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Ρεπορτάζ: Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης

Πετροπόλεμος και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:30 στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Ομάδες ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.






Ομάδες νεαρών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν λίγο μετά τις 15:30 εναντίον των αστυνομικών στη συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Όθωνος, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, καδρόνια και ξύλα. 

Τα ΜΑΤ αντεπιτέθηκαν, εκδιώκοντας προσωρινά όλους τους παρευρισκόμενους στην πάνω πλευρά της πλατείας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα.

Εν τω μεταξύ, δυνάμεις των ΜΑΤ προωθήθηκαν στιγμιαία στις 14:52 στο εσωτερικό της πλατείας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια οπισθοχώρησαν προς την οδό Μητροπόλεως.



Η ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.


Παράλληλα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος.

Τραυματίστηκαν επίσης τρεις αστυνομικοί από ρίψη πετρών, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.



Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών σημειώθηκαν, ωστόσο, και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου.



Στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, σπάνε μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.



Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. 

Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα βαν εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Όθωνος, ενώ φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζοδρόμου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά τους, οι «Αγανακτισμένοι» σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας, θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση τους με τα άτομα που προξένησαν τα επεισόδια.


Στις 11:00 ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Πεδίον του Άρεως, με τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα. Το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο, με τις κεντρικές οδούς να παραμένουν κλειστές και την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή σε όλα τα σημεία κυκλικά των διαδηλωτών.

Η κεφαλή της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταμάτησε για λίγα λεπτά (12:10) στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και σιγά σιγά προχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Η πορεία θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο όπου θα ενωθεί και με τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».  

Από τις 13:00 το μεσημέρι οι απεργοί της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

 
 Ο μεταλλικός φράχτης στην Βασ.Σοφίας

Η κέφαλη της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έφθασε λίγο μετά τις 12:20 στο Σύνταγμα. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια» είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται κατά τη διάρκεια της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης φωνάζουν συνθήματα όπως «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

 Το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, μέλη της ΟΛΜΕ, του ΤΤ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ανεβαίνουν αυτή την ώρα (12:20) από την Όθωνος στην Αμαλίας. Στις διαδηλώσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει και για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την οδό Σταδίου.

Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια και λίγα λεπτά πριν τις 10:30 τα μέλη του έφθασαν μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η πορεία του ΠΑΜΕ που πέρασε ανάμεσα από τους «Αγανακτισμένους» ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε.. «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν είναι 50 χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν τα χειρότερα. Ο αγώνας θα κριθεί στα σπίτια, στα γραφεία στα εργοστάσια και όπου αλλού απαιτείται και θα είναι νικηφόρος» είπε η κ. Παπαρήγα.



Μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πειραιώς από Σωκράτους, η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη. Σταδιακά θα κλείσουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα σημεία κυκλικά από τους διαδηλωτές.
Άλλωστε ειδικά για το συγκεκριμένο διήμερο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ