Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο πλοίο η Dodekanisos Seaways

πηγή:pistos.gr
Νέο πλοίο η Dodekanisos Seaways


Ένα νέο βήμα που στοχεύει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της ενδοδωδεκανησιακής θαλάσσιας συγκοινωνίας πραγματοποίησε η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways. 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Σπανός υπέγραψε συμφωνία αγοράς ενός

συμβατικού  φέρι μποτ το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα στα Δωδεκάνησα. Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄ όνομα που είχε δοθεί και στο πρώτο μεγάλο πλοίο που αγοράστηκε από τους αδελφούς Σπανού και εν συνεχεία  πωλήθηκε στη ΔΑΝΕ, το σημερινό ΄΄Διαγόρας΄΄. 

Η απόκτηση του νέου πλοίου έγινε μετά από έρευνα δύο περίπου ετών στη διεθνή και εγχώρια ναυτιλιακή αγορά. Με το νέο πλοίο της η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει λύσεις στην άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών, ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και εμπορευμάτων κυρίως προς τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Παράλληλα  η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με νορβηγικό ναυπηγείο για τη ναυπήγηση ενός ακόμα (τρίτου κατά σειρά) ταχύπλοου καταμαράν με χρονικό ορίζοντα  δρομολόγησής του στα Δωδεκάνησα την άνοιξη του 2013. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι παρά την οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά φέτος την επιβατική κίνηση σε όλες τις γραμμές η Dodekanisos Seaways αύξησε τις προσεγγίσεις της στα λιμάνια του νομού κατά 7% καλύπτοντας  κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ