Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Στους δρόμους ξανά οι Αγανακτισμένοι στις 25 Σεπτέμβρη!

       Όλα ωραία και καλά, να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε, αλλά αυτά με τις Λαϊκές Συνελεύσεις για την άμεση δημοκρατία αρχίζει και, επιεικώς με κουράζει!
       Η πάνω πλατεία οι σκληροί και η κάτω πλατεία οι διανοούμενοι!
       Αν νομίζουν μερικοί, ότι με το διαλογισμό θα κάμψουν τη βαρβαρότητα και τις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος, να μου πουν αν η εθνική αντίσταση έγινε με λουλουδάκια και εκθέσεις ιδεών η με όπλα, δυναμίτες και αίμα;
       Λαϊκές συνελεύσεις να γίνονται στις πολυκατοικίες και στα πνευματικά κέντρα γιατί είναι ουσιαστικής σημασίας να ξέρεις σε θεωρητικό επίπεδο τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει αλλά μέχρι εκεί.
       Λαϊκές συνελεύσεις στην πλατεία Συντάγματος είναι κάτι που αν χρειαστεί θα γίνει μετά την επανάσταση.
       Αυτό που χρειάζεται τώρα για όποιον ξεκινά για το σύνταγμα είναι να είναι αποφασισμένος για μάχη. Ίσως πιο οργανωμένα, με κάποιο σχέδιο και κάποιο εξοπλισμό, αλλά για μάχη, μάχη σκληρή και επώδυνη!
       Ας μην τρέφομαι αυταπάτες, καμία καθεστωτική τυραννία με όλη της την ισχύ δεν πέφτει με περίπατο.  Το θέμα είναι αν θα υποφέρουμε μέχρι να εξοντωθούμε με την ντροπιαστική απραξία που επιβάλει ο φόβος απέναντι στην ισχύ της εξουσίας ή αν θα προτιμήσουμε να ρισκάρουμε πολλά με υπερηφάνεια και ανδρεία για να κερδίσουμε αυτό που αναλογεί στο ψυχικό μας σθένος και στους αγώνες μας.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Στους δρόμους ξανά οι Αγανακτισμένοι στις 25 Σεπτέμβρη!


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι αγανακτισμένοι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που γονατίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Το κείμενο των “Αγανακτισμένων” που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: 
«Νισάφι Πια! Όχι στα Χαράτσια. Η αγανάκτησή μας, που πλημμύρισε τις πλατείες, τώρα ξεχειλίζει!


Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία.
Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες. Δημιουργούν τουλάχιστον δύο άνεργους σε κάθε οικογένεια. Βάζουν λουκέτα παντού. Εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα. Κλέβουν το βιός μας, διαλύουν τις ζωές μας.
Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Τα νέα χαράτσια, που επιβάλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό. Δεν πληρώνουμε για κανέναν και τίποτα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί.
Καλούμε φοιτητικά, εργατικά, επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, φορείς να οργανώσουν την άρνηση πληρωμών και να συντονίσουμε όλοι μαζί τις δράσεις ανυπακοής και αλληλεγγύης στο Σύνταγμα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – 6μ.μ.
Άμεση Δημοκρατία, τώρα! Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 15 Σεπτεμβρίου 2011»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ