Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τους τα ψάλει με την ομιλία στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη στη συνεδρίαση που αφορούσε και τη τροπολογία για το φόρο στα ακίνητα.

pressoffice@iatridi.gr

«Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με μία κοινωνία αποδεκατισμένη, διχασμένη και τρομοκρατημένη» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις» στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για το φόρο στα ακίνητα.
Στην ομιλία της η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη απέναντι στους πραγματικούς εντολοδόχους της, τους Έλληνες πολίτες, να μην τους εκβιάζει και να μην τους τρομοκρατεί. Εξέφρασε την αντίθεση της για το φόρο στα ακίνητα, ενώ σημείωσε ότι μετά και από τις καταγγελίες για την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, και την εγκληματική καθυστέρηση της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική και να είχε αποφευχθεί η κρίση χρέους και το δραστικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες ακούμε τον Υπουργό Οικονομικών να ζητά τη σιωπή όλων μας προκειμένου να εμφανίζεται η Κυβέρνηση αξιόπιστη μπροστά στην τρόικα, τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως ότι την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστη μπροστά στους πραγματικούς εντολοδόχους της, τους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση και πριν τις εκλογές το 2009 και τώρα όχι μόνο κοροϊδεύουν συστηματικά τους Έλληνες πολίτες αλλά προχωρούν και στην καθύβρισή τους.
Παρά τα λάθη της, παρά τις σκοπιμότητες ή μη, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μόνο που κάνει είναι να λοιδορεί τον ελληνικό λαό.
Πριν από δύο χρόνια η Κυβέρνηση μας αποκαλούσε όλους διεφθαρμένους.
Μετά ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας κατηγορήθηκαν ως αντιπαραγωγικά στοιχεία στην οικονομία μας, τη στιγμή που η γειτονική μας χώρα έχει χάσει κάθε μέτρο.
Στη συνέχεια μπήκαν στο στόχαστρο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ως εξαιρετικά ακριβοί και μη ανταγωνιστικοί.
Έπειτα μπήκαν στο ίδιο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών δημόσιας χρήσεως ως υπεύθυνοι για τις υψηλές τιμές στην αγορά.
Σήμερα στο ίδιο στόχαστρο μπήκαν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ως τεμπέληδες και ως αυτοί που ταλαιπωρούν τους άλλους πολίτες.
Και βέβαια, από τώρα, με την κατάθεση της περιβόητης τροπολογίας για το χαράτσι στα ακίνητα επί δικαίων και αδίκων, επί πλούσιων και φτωχών, σε ανέργους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε πολύτεκνους, μπήκε στο στόχαστρο ακόμα και αυτό, το δικαίωμα στην ακίνητη περιουσία.
Αλλά ακόμα και σε αυτό το χαράτσι η Κυβέρνηση παρουσιάστηκε αναξιόπιστη, τη μία λέγοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τη Δ.Ε.Η. ως εισπρακτικό μηχανισμό και την άλλη όχι μόνο τη χρησιμοποιεί αλλά από τη Θεσσαλονίκη όπου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά μέχρι την Αθήνα το ύψος του φόρου πολλαπλασιάστηκε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τον Τσώρτσιλ τάζοντάς μας αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Όταν όμως ο Τσώρτσιλ είπε αυτά τα λόγια, η αγγλική κοινωνία ήταν μαζί του, ήξερε τι έπρεπε να κάνει, ήξερε τι την περίμενε.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όμως, έχει επιτεθεί σε όλη την ελληνική κοινωνία, σε ένα λαό ο οποίος έχει δείξει αξιοθαύμαστη ωριμότητα και όπως πάντα, δέχτηκε να κάνει θυσίες με την προοπτική αυτές να πιάσουν τόπο.
Δύο χρόνια τώρα, μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την έκρηξη της ανεργίας, τα χιλιάδες λουκέτα, τη φορολογική λαίλαπα, είμαστε στο χειρότερο δυνατό σημείο.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο και δυστυχώς, επιμένετε σε μια πολιτική που είναι φαύλος κύκλος, που δημιουργεί περισσότερη ύφεση και δεν οδηγεί πουθενά.
Και το χειρότερο όλων, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση επενδύει στην ανασφάλεια, επενδύει στο φόβο για να πάρει αυτά τα μέτρα και ακόμη χειρότερα. Εκβιάζει την κοινωνία η Κυβέρνηση. Γιατί τι άλλο είναι παρά στυγνός εκβιασμός να απειλείς τον Έλληνα πολίτη ότι θα του κόψεις το ρεύμα, αν δεν πληρώσει το φόρο για τα ακίνητα;
Δηλαδή, κύριοι της Κυβέρνησης, την επόμενη φορά θα βάλετε νέες εισφορές στους λογαριασμούς του νερού; Εκεί θα φτάσετε;
Δύο χρόνια τώρα και δεν έχετε ακόμα κάνει τίποτα, μα απολύτως τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι σαν ο Τσόρτσιλ να μην είχε βάλει αντιαεροπορικά για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των γερμανικών βομβαρδιστικών.
Αυτά έχετε κάνει ως Κυβέρνηση. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας και καμία, μα καμία, κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν είναι αξιόπιστη απέναντι στους πολίτες της, αν δεν έχει την εμπιστοσύνη τους.
Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω, αλλά στο μόνο ζήτημα που έχει αποδειχθεί αξιόπιστη η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι στο ζήτημα που αφορά τους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας και τη νομιμοποίησή τους.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η Νέα Δημοκρατία, σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει τηρήσει υπεύθυνη και συνεπή στάση. Ό,τι θεωρούμε καλό για τον τόπο το ψηφίζουμε. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές, γιατί σεβόμαστε τους Έλληνες πολίτες.
Ακόμη και αυτό το νομοσχέδιο επί της αρχής το ψηφίζουμε, ακριβώς γιατί υποστηρίζουμε την ενίσχυση της ευελιξίας του EFSF μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Το κάνουμε, γιατί εμείς δεν είμαστε όπως το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, που έλεγε «όχι σε όλα».
Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε εμείς συνεπείς σαν Αντιπολίτευση. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει η Κυβέρνηση να εμπαίζει τους πολίτες.
Δεν είμαστε στη δεκαετία του '50. Μπορεί να μας γυρίζετε εκεί οικονομικά, αλλά οι πολίτες και μόρφωση έχουν και γνώση έχουν και πληροφόρηση έχουν. Και απ' ό,τι φαίνεται, τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009 δεν είναι ακριβώς αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν τότε.
Πέρα από τις καταγγελίες για την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος, είναι γνωστές οι πράξεις και οι παραλείψεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως η ματαίωση ώριμων δημόσιων εισπράξεων του 2009, η μεταφορά εισπράξεων του 2009 στο 2010 και η μετάθεση πληρωμών του 2010 στο 2009.
Είναι γεγονότα, που τελικά μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο τη στιγμή που είναι πλέον παραδεκτό ότι, εάν η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε διορθωτικές δράσεις από το φθινόπωρο του 2009, όπως της λέγαμε και εμείς, σαν Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την κρίση χρέους και το δραστικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με μία κοινωνία αποδεκατισμένη, διχασμένη και τρομοκρατημένη. Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει να τρομοκρατεί τους πολίτες κάθε φορά που είναι να πάρουμε τη δόση από το δάνειο των εταίρων μας.
Το οφείλει σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αν δεν μπορεί, τότε είναι καιρός να στραφεί στους πραγματικούς εντολοδόχους της.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ