Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«ΠΕΡΣΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ»!

       Μπορεί όταν συμβαίνουν δραματικά γεγονότα (κυρίως βίαια καταστολή Κερατέα-διαδηλώσεις) να εκτροχιάζομαι ή απλώς να γίνομαι τούρκος και να χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς χωρίς φειδώ, που δεν απέχουν μεν από την πραγματικότητα αλλά κάτω από την επιβληθείσα και υποκριτική κόσμια πολιτική συμπεριφορά να ομοιάζουν από άκομψες εως σκληρές, όμως σε άλλα περιστατικά προτιμώ, να μην βιάζομαι να καταλήξω σε συμπεράσματα και πολύ περισσότερο να τα εκφράσω δημόσια.
       Περιμένω να καθίσει η σκόνη, να εισπράξω το κλίμα και τις αντιδράσεις από όλες τις πλευρές και αφού ωριμάσει μέσα μου η δική μου προσωπική άποψη απέναντι σε όλα αυτά, να εκφέρω την δική μου γνώμη.
       Τι είπε ο Σαμαράς και σε ποιους απευθύνθηκε, τι δεν είπε, τι περίμεναν να ακούσουν από αυτόν και αν πείστηκαν τελικά οι πολύ περισσότερο πια καχύποπτοι πολίτες όλης της πολιτικής, κοινωνικής, ταξικής διαστρωμάτωσης, και αν υπάρχουν πια πολυπληθείς κατηγορίες με κοινά χαρακτηριστικά πολιτικής προσέγγισης για το σχηματισμό πλειοψηφικών σχηματισμών αυτοδύναμης διαχείρισης  της εξουσίας είναι μερικά μόνο από αυτά που σκέφτομαι και κατόπιν προβληματισμού να επιχειρήσω προσεχώς να απαντήσω.
Μάκης Αρμενιάκος
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ«ΠΕΡΣΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ»!
19/09/2011
Μια καθαρά προεκλογική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την καθιερωμένη εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Πέρσι σας είπα τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», ήταν η φράση που σφράγισε το προεκλογικό περιεχόμενο της ομιλίας.
Ο κ. Σαμαράς, αφού ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν λεφτά, ούτε και τότε υπήρχαν», υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στον κατήφορο και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας και πάλι το αίτημα για διενέργεια πρόωρων εκλογών, ως η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν τα σημερινά αδιέξοδα. 

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. απέρριψε και πάλι την προοπτική της συγκυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «εύθραυστη λύση» και ζητώντας ξανά «ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις».

Ασκώντας κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού του προηγούμενου Σαββάτου, ο κ. Σαμαράς μίλησε για «χονδροειδή ψέματα», χαρακτήρισε «πλήρη αποτυχία» το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία,  και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ξεκαθάρισε ότι «η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009».

Όσον αφορά στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατηγόρησε την κυβέρνηση για  αδυναμία να την κηρύξει και παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου δεσμευόμενος, να το κάνει ο ίδιος ως πρωθυπουργός, δεσμευόμενος παράλληλα και για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ακόμα ότι θα επανασυστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό.

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων, ο κ. Σαμαράς απάντησε και στη γνωστή και επαναλαμβανόμενη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ κατηγορία ότι η Ν.Δ. φυγομάχησε το 2009, με τον κ. Παπανδρέου να λέει πως ο κ. Καραμανλής είχε μπροστά του άλλα δύο χρόνια για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Ακούστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία φυγομάχησε το 2009 και κατέφυγε σε πρόωρες εκλογές στην πιο κρίσιμη περίοδο», αποδίδοντας τις εκλογές σε στρατηγική του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. που είχε δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζε τον κ. Παπούλια, τον Μάρτιο του 2010) και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποδίδει το έλλειμμα των 36 δις στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά το παρέλαβε στα 10 δις και το αύξησε ήδη μέσα στο 2009 «μοιράζοντας παροχές και κάνοντας προσλήψεις, κάτι που καταγγείλαμε με πλήρη στοιχεία».

Το 2009 ήταν έτος κρίσης για πάρα πολλές χώρες είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «αλλά σε καμία η αντιπολίτευση δεν είπε ότι λεφτά υπάρχουν», υπενθυμίζοντας ότι παρέδωσαν τα σπρεντ στις 130 μονάδες και σήμερα είναι στις 2000.

Αναφερόμενος στην άρνηση του να συναινέσει στην μνημονιακή πολιτική αναρωτήθηκε «εφαρμόστηκε λάθος πολιτική, έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις;».

Επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι εφαρμόστηκε λάθος πολιτική, ο Αντώνης Σαμαράς ανάπτυξε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε πέντε άξονες: Φορολογία, εκπαίδευση, μεταρρύθμιση, ανάπτυξη, δημόσια ασφάλεια.

Όπως είπε, η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι δυνατή, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση:

«Τέρμα οι εμμονές, τέρμα οι ψευδαισθήσεις, τέρμα τα φαντάσματα του παρελθόντος, τέρμα η κυριαρχία των κυκλωμάτων, των ισχυρών, των επωνύμων, των συντεχνιών, των τζακιών, των ημετέρων. Ήρθε η ώρα της παραγωγής, της δημιουργίας, της ανταγωνιστικότητας, της δικαιοσύνης και πάνω από όλα της αξιοκρατίας. Να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας».

Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα παραμένουν μία ή δύο 3ετίες ή μέχρι την σύνταξη σε αυτή και θα επανεκπαιδεύονται με κοινοτικά κονδύλια, ώστε να μειωθεί το προσωπικό του δημοσίου κατά 150 χιλιάδες εξοικονομώντας 2 δις ευρώ το χρόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ακόμα αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και της τιμής των πολιτικών, μετά από αναδρομικό έλεγχο όσων κατέλαβαν πολιτική θέση από την μεταπολίτευση και εδώ και εξέταση όλων των υποθέσεων περίεργου πλουτισμού, ώστε να σπάσει η «ομερτά πολιτικού χρήματος».
Κλείνοντας μίλησε για πόλεμο επιβίωσης τον οποίο θα δώσουμε «με την βοήθεια του Θεού, γιατί στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι, όλοι προσεύχονται», αναφέρθηκε στη δόξα του 1821, αλλά και την περήφανη εθνική ταυτότητα και αξιοπρέπεια της χώρας, καλώντας σε συστράτευση όλους τους Έλληνες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ