Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γλαρός Ιωάννης “Λάθος ερμηνεία ή...σκοπιμότητα;”


TOMEAΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τ.Ο ΡΟΔΟΥ

“Λάθος ερμηνεία ή...σκοπιμότητα;”

          Το Υπουργείο Παιδείας με το υπ.αρ. 99067 /Δ2/02 -09-2011 ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο, αναφορικά με το ωράριο των Πειραματικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστοποιεί τα εξής :“...ισχύει ότι προβλέπεται στο εδάφιο 11, άρθρο 51, κεφάλαιο Γ΄του Ν.3966/2011 δηλαδή το διδακτικό και εργασιακό ωράριο του διευθυντή, υποδιευθυντή και των λοιπών εκπαιδευτικών είναι το ίδιο με το ωράριο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις λοιπές σχολικές μονάδες. “



          Αυτό πιστεύουμε ότι οδηγεί σε λάθος ερμηνεία του Νόμου, γιατί οι σχετικές διατάξεις αναφέρονται στα σχολεία που θα οριστούν ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, στα οποία θα καταβάλλεται και ειδικό επίδομα για όσους υπηρετούν σε αυτά (άρθρ 48 παρ. 8 Ν.3966/2011).
          Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε  (προσέξτε αναφέρει Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και όχι Πειραματικά Σχολεία) τα εξής:

“7. Το διδακτικό και 
εργασιακό ωράριο του διευθυντή, του υποδιευθυντή και των λοιπών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο Π.Π.Σ. είναι το ίδιο με το ωράριο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα αντίστοιχα μη πρότυπα πειραματικά σχολεία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να τροποποιείται το διδακτικό ωράριο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στα Π.Π.Σ.”
          Eπίσης παραθέτουμε, το σχετικό εδάφιο, στο οποίο γίνεται η αναφορά στο ειδικό επίδομα:
“8. Στους διευθυντές, υποδιευθυντές και λοιπούς εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση στα Π.Π.Σ. καταβάλλεται ειδικό επίδομα, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.”
         
Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ. Τ.Ο Ρόδου
Εκπαιδευτικός – πρώην αν. Δ/ντής Ι.Ε.Κ. Ρόδου
Site www.glaros-ioannis.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ