Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώσαμε τα δακρυγόνα και τα επεισόδια 13,5 εκ. ευρώ

       Πως τα καταφέραμε έτσι ρε γαμώτο! Εκλέγουμε και πληρώνουμε τους πολιτικούς για να μας κλέβουν και αυτοί για να γλυτώσουν μας βάλανε να πληρώνουμε την Αστυνομία για να μας δέρνουν!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:tsantiri.gr

Πληρώσαμε τα δακρυγόνα και τα επεισόδια 13,5 εκ. ευρώ

Πληρώσαμε τα δακρυγόνα και τα επεισόδια 13,5 εκ. ευρώ
Περίπου 13,5 εκατ. ευρώ έχουν κοστίσει, από τις αρχές του χρόνου, τα πάσης φύσεως επεισόδια στην ΕΛΑΣ και κατά συνέπεια στο ελληνικό δημόσιο!
Αυτό προκύπτει από σχετική καταγραφή των αρμοδίων υπηρεσιών του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ύστερα κι από την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, της οποίας το κόστος υπολογίσθηκε περίπου σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται σε «ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό που χάνεται στα υπέρμετρα ασφαλείας που λαμβάνονται λόγω του φόβου των επεισοδίων. Κι αυτή η κατάσταση με την απώλεια τέτοιων χρηματικών ποσών αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες οπότε αναμένονται αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις εργαζομένων»…
Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη, το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του ποσού αφορά τις μετακινήσεις, κυρίως από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα, μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Επιπλέον ένα μικρότερο τμήμα αφορά τη χρήση χημικών από αστυνομικούς. Υπολογίζεται ότι περίπου τους τελευταίους μήνες ερρίφθησαν περίπου 5.000 χημικά των οποίων το κόστος υπολογίζεται σε 400.000 ευρω.
Όπως προκύπτει επίσης από τον σχετικό οικονομικό απολογισμό της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια στην Κερατέα από τα τέλη του 2010 μέχρι το καλοκαίρι κόστισαν στην ΕΛΑΣ λόγω της καθημερινής παρουσίας αστυνομικών περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ το τριήμερο των αλλεπάλληλων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Ιούνιο, καταβλήθηκαν περίπου 800.000 ευρώ για τις μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων από τους γειτονικούς νομούς προς την Αθήνα.
Στο κόστος αυτό πρέπει να προστεθεί ποσό περίπου 200.000 εύρω που ήταν τελικό το κόστος των περίπου 2.800 δακρυγόνων που έριξε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών και των ταραξιών.
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ